«100 χρόνια από τις Ανασκαφές στους Φιλίππους» – Μια μοναδική έκθεση στην Ελβετία

Η έκθεση θα αποτελείται από αρχαία έγγραφα και υλικό από το Φωτογραφικό Αρχείο του Paul Collart

Για να σηματοδοτήσει την 100ή επέτειο από την έναρξη των ανασκαφών στην πόλη που ιδρύθηκε από τον βασιλιά Φίλιππο Β’ της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 356 π.Χ. στη Βόρεια Ελλάδα, η Γαλλική Σχολή Αθηνών διοργανώνει έκθεση στην Ελβετία σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Λωζάννης και Γενεύης.

Η έκθεση θα αποτελείται από αρχαία έγγραφα και υλικό από το Φωτογραφικό Αρχείο του Paul Collart (1902-1981, Καθηγητή στα Πανεπιστήμια της Γενεύης και της Λωζάννης).

Τα αρχαία έγγραφα θα παρουσιαστούν με τη μορφή μεγάλων πάνελ που θα περιλαμβάνουν αρχειακό φωτογραφικό υλικό και σχόλια, ενώ δύο βίντεο θα ζωντανεύουν την παρουσίαση. Παράλληλα, πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελβετία θα πλαισιώσουν την έκθεση, η οποία ξεκίνησε χθες, στις 19 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Μαΐου.

Οι Αρχαιολόγοι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών άρχισαν να εξερευνούν το χώρο στους αρχαίους Φιλίππους, κοντά στην Καβάλα, το 1914, το έτος της έναρξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εργασίες συνεχίστηκαν μετά τον πόλεμο και πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα.

Ομάδα Ελβετών Καθηγητών καθοδήγησε μεγάλο μέρος της επιστημονικής έρευνας που γίνεται στους Φιλίππους και έχει δημοσιεύσει θεμελιώδη έργα για την ιστορία και την αρχαιολογία της περιοχής. Οι σύγχρονες ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, πραγματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από την Ελβετία και τα μέλη του Πανεπιστημίου της Λωζάννης.

Η περιοχή των Φιλίππων είναι υποψήφια για τον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

www.patrasevents.gr

Αφήστε μια απάντηση

Υποστηρίζεται από Tempera & WordPress.
>
Αρέσει σε %d bloggers: