AMFIPOLI : Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Amphipolis: Büyük İskender tanrılaştırma

İskender'in ölümü için

sürümü 'Zehirli saldırı " (sarhoşluk 'Erkek') Alexander.

Yine kahraman Ptolemaios. öncelikle - - Genel / koruması ancak müdürü olarak her şeyden sorumlu yediği ve İskender'i içti.

Aşağıdaki anlayışa göre, Onun 'yardım' olmadan, Zehir hiçbir şekilde onun cama yolunu bulmak için olamazdı "şüpheli Komutan". Ο οποίος είχε απόλυτη επίγνωση του πόσους εχθρούς είχε αποκτήσει με τα έργα του.

Πολεμικά και Πολιτειακά.

Έχτιζε ταχύτατα μια «πολυεθνική αυτοκρατορία» παραβιάζοντας διαρκώς την «Πρώτη Θέση» των Μακεδόνων. Εκ των οποίων είχε ήδη θανατώσει πολλούς. Κάτι που εξελίσσονταν ώρα την ώρα, κάθε μέρα, σε όλο και ταχύτερους ρυθμούς.

Αλλά όχι, το «παρασκήνιο» όλης αυτής της θανάσιμης προδοτικής ίντριγκας δεν θα το δούμε εδώ. Στο ποιοί άλλοι και κυρίως γιατί μεγάλο μέρος των Μακεδόνων Στρατηγών/Επιτελών του τον ήθελαν πάραυτα νεκρό θα αφιερώσουμε το επόμενο σημείωμα.

Όσον αφορά στην εκδοχή της «βιολογικής προσβολής» (εσκεμμένη μόλυνση του Αλέξανδρου με λοιμώδες νόσημα, πχ τύφο) αναπτύχθηκε και παλαιότερα. Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι από το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο «Ο Μυστηριώδης θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου», του P. Doherty, ed. Ενάλιος, σ.295. Την προκλητικά αποσιωπημένη αυτή ιστορικά υπόθεση ο συγγραφέας την αναλύει σε βάθος με όρους (στην κυριολεξία) μιας εκπληκτικής «εγκληματολογικής ανάλυσης»…

«…Ο Πτολεμαίος θα πρέπει, Bu nedenle, να διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ εκείνο το μοιραίο συμπόσιο της 29ης Μαΐου 323 Örneğin. Οι πηγές μας είναι πολύ συγκεκριμένες. Ο Αλέξανδρος είχε παραστεί σ’ ένα επίσημο συμπόσιο. Ήταν έτοιμος να αποσυρθεί, όταν τον κάλεσε ο Μήδιος σ’ έναν κώμο ή γλέντι.
Ο Πλούταρχος αφηγείται:
«…Μια ημέρα, αφού είχε παραθέσει ένα πλουσιοπάροχο γλέντι προς τιμήν του Νεάρχου, πήγε, όπως συνηθιζόταν, να κάνει ένα αναζωογονητικό λουτρό, ώστε μετά να αποσυρθεί για ανάπαυση. Arasında, ήρθε ο Μήδιος και τον προσεκάλεσε να παραστεί σ’ ένα γλέντι και ο βασιλιάς δεν μπόρεσε να του χαλάσει το χατήρι…».
Ο Διόδωρος πάλι μας λέει ότι «τον ειδοποίησε ο Μήδιος ο Θεσσαλός, ένας από τους φίλους του να παραστεί σ’ ε΄ναν κώμο». Ο Αρριανός επαναλαμβάνει ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Η εντύπωση που δίνεται μέσα απ’ όλα αυτά τα κείμενα και επιβεβαιώνεται από τη «Φυλλάδα» στο Αλεξάνδρου Βίος, είναι πως η δεύτερη γιορτή είχε οργανωθεί σαν έκπληξη από τους Εταίρους του, μια πρόσκληση που ο Αλέξανδρος δεν μπορούσε να απορρίψει, δεδομένης της ταραγμένης ψυχολογικής του κατάστασης και της αδυναμίας του για το κρασί.
Γνωρίζοντας ωστόσο την εμμονή του βασιλιά, την καχυποψία του, τις δεισιδαιμονίες και τους φόβους του, θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός για κάποια ύποπτη κίνηση. Το συμπόσιο αυτό θα πρέπει να το δούμε μέσα στο γενικότερο κλίμα των οιωνών και των φόβων του Αλέξανδρου, τις επαναλαμβανόμενες θυσίες του για να εξευμενίσει τους θεούς.
Θα πρέπει σίγουρα να ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός με ανθρώπους σαν τον υποτιθέμενο οινοχόο του, τον Ιόλαο, για τον πατέρα του οποίου (NB. Αντίπατρος, Διοικητής Μακεδονίας/Ελλάδας) είχε τις υποψίες του, ενώ πρόσφατα είχε χειροδικήσει εναντίον του αδελφού του, Κασσάνδρου.

Ο Πτολεμαίος ήταν άλλη περίπτωση, ο πιστός διοικητής, υπηρέτης και δοκιμαστής του βασιλιά, ο οποίος αποφάσισε πισώπλατα να εξοντώσει τον Αλέξανδρο,προτού στραφεί εκείνος εναντίον του. Και το κυριότερο, ο Μήδιος ποτέ δεν θα διοργάνωνε ένα τέτοιο συμπόσιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του υπηρέτη και δοκιμαστή του βασιλιά, του στρατηγού Πτολεμαίου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του Αλέξανδρου.

Η γιορτή δεν αποκλείεται μάλιστα να ήταν ιδέα του Πτολεμαίου, η εποχή ήταν η καταλληλότερη και τα πράγματα έπρεπε να προσχωρήσουν το συντομότερο βάσει σχεδίου.
Ο Πτολεμαίος έβαλε από τη μεριά του λίγες ακόμη δραματικές πινελιές, φροντίζοντας να είναι παρών εκείνο το βράδυ και ο Πρωτεύς ο μέθυσος, ανιψιός του Κλείτου (NB. που είχε σφαγιαστεί από τον Αλέξανδρο σε ένα άλλο μεθύσι)…
Batlamyus, υπεύθυνος τροφοδοσίας και δοκιμαστής του βασιλιά, θα πρέπει να βρισκόταν κάπου εκεί κοντά, αν και ο ίδιος δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο στα απομνημονεύματά του.
Gerçekten de, αν κρίνουμε απ’ όσα λένε οι Βασίλειες Εφημερίδες, δημιουργείται η εντύπωση πως, όταν ο βασιλιάς αρρώστησε και πέθανε, ο Πτολεμαίος δεν ήταν πουθενά εκεί γύρω. Έχοντας υπ’ όψιν μας το ρόλο και τη θέση του Πτολεμαίου, κάτι τέτοιο είναι λίγο απίθανο.
Για του λόγου το αληθές, ο Ιουστίνος (NB. yetkililer. Συγγραφέας της εποχής) λέει ότι προσεκλήθη ο Αλέξανδρος και κάποιος «εταίρος» ή «ακόλουθος».
Αν ο βασιλιάς είχε τέτοιες εμμονές με το θέμα της ασφάλειάς του και αν ο Πτολεμαίος ήταν ο προσωπικός του σωματοφύλακας και «προγεύστης», τότε ο μυστηριώδης αυτός ακόλουθος ή «εταίρος» δεν μπορεί να ήταν άλλος από τον Πτολεμαίο, ο οποίος θα τον είχε παροτρύνει, Elbette, να αποδεχθεί την πρόσκληση.
Bunların hepsi hazır ve planın gerçekleşme aşamasına şimdi geçerdi.
Proteus katı cam olarak, τα κρασοπότηρα άδειαζαν και ξαναγέμιζαν και ο Πτολεμαίος χρησιμοποίησε τη θέση-κλειδί που είχε, τη στενή του σχέση με τον βασιλιά για να ρίξει στο ποτό του το μοιραίο φαρμάκι: το αρσενικό.

Το φαρμάκι που χρησιμοποιήθηκε ήταν το αρσενικό, το οποίο ήταν πολύ γνωστό στους αρχαίους και αρκετά διαδεδομένο στις ανατολικές επαρχίες της περσικής αυτοκρατορίας, όπως στο Παντζάμπ, μια περιοχή που είχε καταληφθεί πρόσφατα από τον στρατό του Αλεξάνδρου και μάλιστα εκεί το θεωρούσαν αποτελεσματικό αφροδισιακό.
Ο Στράβων, στο δέκατο πέμπτο βιβλίο του, μνημονεύοντας τον Ονησίκρατο, αναφέρει ότι στην Καρμανία, την ανατολική επαρχία, όπου επέστρεψε ο Αλέξανδρος μετά την εκστρατεία στην Ινδία, υπήρχαν δύο λόφοι, οι ένας από αλάτι κι ο άλλος από αρσενικό.
Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από αρσενικό είναι δυνατοί πόνοι, οργανικό σοκ, έντονες ενοχλήσεις, υπερβολικό αίσθημα δίψας και δερματικοί ερεθισμοί.
Οι δυνατοί πόνοι αρχίζουν συνήθως μέσα σε μια ώρα, πράγμα που διαλύει τον οργανισμό.
Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος εκδηλώνει αυτά τα συγκεκριμένα συμπτώματα στο συμπόσιο του Μηδίου:
«…γεμίζοντας ένα μεγάλο κρασοπότηρο, το κατέβασε μονορούφι. Την ίδια στιγμή ούρλιαξε λες και τον έπιασε ένας σουβλερός πόνος [κατά την εκτίμησή μου, αποτέλεσμα του αρσενικού που μόλις είχε πάρει] και συνοδεία των φίλων του οδηγήθηκε από το χέρι στα διαμερίσματά του…»
Ο Πλούταρχος αναφέρει τα ίδια συμπτώματα, μόνο που δεν τα αποδέχεται. Arrian, πιο επιφυλακτικός, αναφέρει αυτήν την αντίδραση σαν να τη μεταφέρει από κάποια άγνωστη πηγή, προφανώς την ίδια με αυτήν του Διοδώρου, «μόλις άδειασε το ποτήρι του, ένιωσε έναν σουβλερό πόνο και αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από τη γιορτή».
Οξεία δηλητηρίαση από αρσενικό οδηγεί σε θάνατο μέσα σε λίγες ώρες. Μία από τις πρακτικές που συνιστώνται για την αντιμετώπιση δηλητηρίασης από αρσενικό είναι η πρόκληση εμέτου ή η πλύση στομάχου.
Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά επίσης τα νεφρά να αποβάλουν το δηλητήριο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το αρσενικό επιφέρει σίγουρο θάνατο.
Κάνοντας εμετό (οι έντονες ενοχλήσεις) μετά το κρασί που ήπιε, ο Αλέξανδρος θα πρέπει να αισθάνθηκε προς στιγμήν κάπως καλύτερα κι αυτό ίσως να έκανε τα αρχικά έντονα συμπτώματα πιο ήπια, όπως λένε και οι γιατροί.

Ο Μπλάιθ, στην πολύ αναλυτική μελέτη του περί δηλητηρίων, παραθέτει τα συμπτώματα δηλητηρίασης από αρσενικό, «…η γλώσσα πρήζεται, υπάρχει έντονο αίσθημα δίψας […] ενώ κατά κανόνα παρατηρούνται και πόνοι […] σε όλη την κοιλιακή χώρα…».
Ο Μπλάιθ συνεχίζει πιο κάτω, λέγοντας ότι μια μονή δόση αρσενικού ίσως να μην επιφέρει αμέσως θάνατο, αλλά σαν πρώτο στάδιο εκδηλώνεται μια παρατεταμένη και θανατηφόρα ασθένεια.
«…Μια δόση τριοξειδίου του αρσενικού μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένη και θανατηφόρα ασθένεια, tıbbi pratikte en ünlü örneği olduğunu Duke de Praslen intihar girişimi, intihara teşebbüs eden, λαμβάνοντας μια δόση τριοξειδίου του αρσενικού την Τετάρτη 18 Ağustos 1847. Η ακριβής ώρα αυτής της ενέργειας δεν μπορεί να εξακριβωθεί, αλλά τα πρώτα συμπτώματα άρχισαν να εκδηλώνονται στις 10 pm. Προηγήθηκαν τα γνωστά σημάδια εμέτου, ενώ την επόμενη ημέρα παρουσίασε διάρροια, λιποθυμία και εξαιρετικά αδύναμο σφυγμό.
Την Παρασκευή παρατηρήθηκε παροδική ύφεση αυτών των συμπτωμάτων, ενώ παράλληλα τα άκρα του ήταν πολύ παγωμένα, η καρδιά του λειτουργούσε διακεκομμένα και άτονα και υπήρχε μια γενική κατάρρευση. Το Σάββατο παρουσίασε ελαφρύ πυρετό, χωρίς πόνους ή ευαισθησία στην κοιλιακή χώρα, εμέτους ή διάρροια. Εκείνη την ημέρα δεν υπήρξε διούρηση. Την Κυριακή ο ασθενής παραπονέθηκε για έντονο πρήξημο στον λαιμό και η κατάποση γινόταν με δυσκολία. Το αίσθημα δίψας ήταν έντονο, η γλώσσα κατακόκκινη, όπως και ο βλεννογόνος στο στόμα και στον φάρυγγα και ο ασθενής είχε ένα αίσθημα καούρας από το στόμα ως τον πρωκτό.

Πονούσε και ήταν πρησμένος στην κοιλιακή χώρα, το δέρμα του έκαιγε υπερβολικά, ο σφυγμός του ήταν γρήγορος και ασταθής – άλλοτε δυνατός κι άλλοτε αδύναμος – το έντερο έπρεπε να ανακουφίζεται με ενέσεις, η ποσότητα των ούρων ήταν πολύ μικρή. Το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί καθόλου.
Ο δούκας άφησε την τελευταία του πνοή στις 4.35 πμ την Τρίτη 24 του μηνός, έκτη ημέρα από τότε που αρρώστησε. Είχε διαύγεια πνεύματος μέχρι τα τελευταία του. Καθώς πλησίαζε το τέλος, η αναπνοή του γινόταν όλο και πιο στενάχωρη, το σώμα του είχε παγώσει ολόκληρο και είχε ταχυπαλμία…».
Τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά του Αλέξανδρου, άλλωστε ούτε και ο δούκας πέθανε αμέσως – η ασθένειά του κράτησε συνολικά έξι ημέρες, ενώ στην περίπτωση του Αλεξάνδρου κράτησε λίγο περισσότερο. Elbette, η καλή φυσική κατάσταση του Μεγάλου Κατακτητή, οι εμετοί και το κρασί μπορεί να τον κράτησαν στη ζωή περισσότερο, αλλά το κακό είχε γίνει.
Το αρσενικό το βρίσκει κανείς σε πολλές μορφές, λιγότερο ή περισσότερο ισχυρές. Δια του εμέτου το στομάχι καθαρίζει κι αυτό εξηγεί γιατί διαβάζουμε στις Βασιλείους Εφημερίδες ότι ο Αλέξανδρος συνήλθε – όπως είχε γίνει και με τον Ηφαιστίωνα.
Οι Βασίλειες Εφημερίδες, Yine de, αναφέρουν παρακάτω ότι ο βασιλιάς κατανάλωσε κι άλλο φαγητό – όπως είχε κάνει και ο Ηφαιστίων – και μετά χειροτέρευσε. Batlamyus, ως υπεύθυνος τροφοδοσίας και δοκιμαστής του βασιλιά, θα πρέπει να ήταν υπεύθυνος για το φαγητό του. Η ανίχνευση αρσενικού στα συμπτώματα που προηγήθηκαν από τον πρόωρο θάνατο του Αλέξανδρου επιβεβαιώνεται από ακόμη πιο αδιάσειστα στοιχεία.

Μέχρι και τον 11ο αιώνα, το αρσενικό ήταν το πιο ισχυρό όπλο που είχαν στα χέρια τους οι επίδοξοι δολοφόνοι.
Αντίθετα με τον ελλέβορο, ο οποίος έχει πολύ πικρή γεύση και κτυπάει γρήγορα στην καρδιά, το αρσενικό μπορεί να μην ανακαλυφθεί αμέσως, ενώ τα συμπτώματα που προκαλεί δεν διαφέρουν απ’ αυτά της ελονοσίας ή της χολέρας.
Η δίψα του Αλεξάνδρου, η επιθυμία του να βρίσκεται συνεχώς μέσα στο λουτρό αποτελούν επι πλέον ενδείξεις. Μόνο που το αρσενικό έχει ένα μεγάλο κακό κι αυτό εξηγεί τις πολλές εκταφές που γίνονταν στα τέλη του δεκάτου ενάτου και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, καθώς αναστέλλει σημαντικά την αποσύνθεση του σώματος του νεκρού.
Δύο πηγές, ο Πλούταρχος και ο Κόϊντος Κούρτιος, αναφέρουν συγκεκριμένα ότι έτσι συνέβη και με το σώμα του Αλεξάνδρου κι αυτό παρά τον έντονο καύσωνα του βαβυλώνιου θέρους. Όπως εξηγεί ο Μπλάϊθ:
«…Συχνά παρατηρείται μια αξιοπερίεργη διατήρηση του σώματος του νεκρού. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πολύ ύποπτο, ιδίως αν το σώμα ήταν εκτεθειμένο σε τέτοιες συνθήκες, όπου φυσιολογικά θα έπρεπε να είχε αποσυντεθεί γρήγορα. Στην περίφημη υπόθεση του Ευρωπαίου φαρμακοποιού Σπάϊχερτ (1876), το σώμα της συζύγου του Σπάϊχερτ ξεθάφτηκε ένδεκα μήνες μετά το θάνατό της. Κι ενώ το φέρετρο έπλεε σε μια λίμνη νερού, το γυναικείο σώμα ήταν σαν της μούμιας. Κι αυτό γιατί τα όργανα του σώματος περιείχαν αρσενικό, ενώ το χώμα του περιβόλου της εκκλησίας δεν πειρείχε κάτι τέτοιο. Bay. P. Κοξ, δικηγόρος υπεράσπισης, δεν μπορούσε να εξηγήσει αλλιώς πως μπορεί να είχε διατηρηθεί έτσι το σώμα, κάτω από τέτοιες συνθήκες, παρά μόνον αν είχε γίνει χρήση αρσενικού. Και αυτό το στοιχείο, μαζί με άλλα, ήταν σημαντικό, για να καταδικαστεί ο Σπάϊχερτ…»
Ο Πτολεμαίος όχι μόνον κατάφερε να δηλητηριάσει τον Μεγάλο Κατακτητή αλλά και να έχει τον έλεγχο την επόμενη ημέρα – ως φύλακας της βασιλικής κάμαρας και επίσημος δοκιμαστής και υπηρέτης του.
Στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς του ο Αλέξανδρος είχε εκλάμψεις και έκανε διάφορες κινήσεις για το θέμα της διαδοχής, όπως να χρίσει τον Περδίκκα διάδοχό του και να του παραδώσει το επίσημο δαχτυλίδι του.
Henüz, όλες οι πηγές ανεξαιρέτως τονίζουν ότι στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας του βασιλιά ήταν αυστηρός ο έλεγχος στη βασιλική κάμαρα και απαγορευόταν η είσοδος στους περισσότερους.
Όσο για τους γιατρούς, ειδοποιήθηκαν, αλλά τα είχαν χαμένα με τα συμπτώματα του αρρώστου. Δεν είναι ν’ απορεί κανείς καθόλου: μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, όπως στην πολύκροτη υπόθεση αρσενικού Μέϊμπρικ στα 1880, συχνά παραπλανούσαν τους γιατρούς, για να μην ανακαλύψουν το πραγματικό αίτιο της ασθένειας του θύματος που είχε δηλητηριασθεί με αρσενικό.

Εξ’ άλλου, τα χέρια των γιατρών του Αλεξάνδρου ήταν «δεμένα» μετά το άσχημο τέλος του άτυχου συναδέλφου τους, του γιατρού Γλαύκα, ο οποίος σταυρώθηκε μετά τον ξαφνικό και αναπάντεχο θάνατο του Ηφαιστίωνα, έναν χρόνο πριν.
Οι γιατροί δεν ήταν διατεθειμένοι να παρέμβουν, από φόβο μήπως επιδεινωνόταν έτσι η κατάσταση του Αλεξάνδρου κι έριχναν σ’ αυτούς την ευθύνη.
Ο Πτολεμαίος κινούσε τα νήματα και μόνον προς το τέλος ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στρατιώτες και βαθμοφόροι και τους άφησαν να μπουν στο δωμάτιο του ετοιμοθάνατου βασιλιά, αλλά τότε ήταν πια πολύ αργά.
Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο Ιουστίνος αναφέρει τις υποψίες που είχαν απλοί στρατιώτες και βαθμοφόροι περί «συνωμοσίας», ενώ όλες οι πηγές περιγράφουν μια κατάσταση γενικής αναταραχής στον στρατό….
…Ο Πτολεμαίος, όπως ο Ιάγος, εξακολουθούσε να είναι ο πιστός στρατηγός, ο πειθήνιος υφιστάμενος που «μπορεί να είναι μ’ ένα χαμόγελο στα χείλη και ωστόσο να είναι κάθαρμα»….
…Η σιωπή του Πτολεμαίου στη διάρκεια αυτής της τόσο σημαντικής περιόδου για τη ζωή του, πόσο μάλλον για τη ζωή του αρχηγού του, είναι αποκαλυπτικότατη.
Εξ’ άλλου τον Πτολεμαίο τον απασχολούσε περισσότερο τι θα γινόταν μετά.
Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι ο Αλέξανδρος, καθώς αργόσβηνε, υποψιαζόταν ότι είχε πέσει θύμα συνωμοσίας, αν και τα πολυσυζητημένα τελευταία λόγια του ότι άφηνε την αυτοκρατορία του «στον κράτιστο» ή «στον πιο άξιο», όπως και το σχόλιό του ότι «το επιτελείο του θα ετοίμαζε προς τιμήν του τις πιο λαμπρές επικήδειες τελετές», θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως ένα είδος σαρδόνιας αναφοράς στο γεγονός ότι ο Αλέξανδρος είχε προβλέψει ότι το ζήτημα της διαδοχής του θα κατέληγε σε αιματοχυσία…».
………………….

Μερικές επισημάνσεις και σκέψεις….
Εγώ θα πρόσθετα πως ο Αλέξανδρος δεν ήταν ηλίθιος. Birbirini. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να την πατήσει, να γελαστεί από την προδοσία των ίδιων των «αμυντόρων» του, των επιτελών του.
Είναι αδύνατον όμως να μην κατάλαβε πως «δηλητηριάστηκε».
Ayrıca, όπως αναφέρει πιο πάνω και ο ίδιος ο συγγραφέας, το «αρσενικό» ήταν γνωστό δηλητήριο στον αρχαίο κόσμο…ιδίως στην Περσική/ασιατική/Ινδική Ανατολή.
Yani, oldu (λογικά πρέπει να ήταν) απολύτως και με λεπτομέρεια γνωστά ΚΑΙ τα συμπτώματα.

Και όπου υπάρχει «γνωστό δηλητήριο και συμπτώματα» υπάρχουν και «αντίδοτα».
Να μην ξεχνάμε πως στην εισβολή στην Ινδία, Kendini tedavi Alexander "bölgede uzmanlar" verilen "antidot ile" zehirli bir okla o Batlamyus ve birlikte yaralı (onun gençlik oldukça tatmin edici tıp eğitimi ve ardından titizlikle çalıştı. Özellikle zehir içinde. Yani, vardı kişisel (tanı) άποψη περί του «τι συνέβη» και σε αυτόν αλλά και στον Ηφαιστίωνα ένα χρόνο πριν με ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ)…
Bu nedenle, ήταν μια «γενικευμένη συνωμοσία» της Αυλής του Αλεξάνδρου.
Και μάλιστα πολύ πολύ «χοντροκομμένα συγκεκαλυμμένη», τόσο που προκαλεί την νοημοσύνη.
Μια συγκάλυψη που κράτησε (και κρατάει) Yüzyıllar.
Κι αφού είχε διαύγεια για δέκα μέρες και δεν «έφυγε» αιφνίδια, είναι επιεικώς παράδοξο το πως δεν όρισε ποιός θα είναι ο διάδοχός του (από τα παιδιά του) και ποιός – αντίστοιχα – θα ήταν ο Προστάτης του Θρόνου ως την ενηλικίωσή τους.

Ένας μόνον τρόπος υπάρχει να εξηγηθεί αυτό.
Ο Αλέξανδρος λοιπόν κατάλαβε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως δηλητηριάστηκε.
Κατάλαβε συνεπώς ότι και η οικογένειά του κινδύνευε. Πως δεν υπήρχε τρόπος να την προστατέψει. Ούτε αυτήν, ούτε και το Θρόνο.
Κατάλαβε πως δεν υπήρχε τρόπος ούτε καν μήνυμα να στείλει για να προειδοποιήσει την Ολυμπιάδα να λάβει έκτακτα και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Δεν μπορούσε να εμπιστευθεί κανέναν.
Εάν καταλάβαιναν πως «κατάλαβε» το πιο πιθανό ήταν να βρεθεί με ένα ξίφος στην καρδιά.
Η υψηλή στρατηγική του διάνοια λοιπόν – ακόμη κι εν μέσω αφόρητων πόνων – συνέλαβε τον ΜΟΝΟ τρόπο που είχε εκείνη τη στιγμή να «υπεραμυνθεί» έστω και μετά θάνατον.
Έπρεπε να διατηρήσει την «αυτοκρατορική του εν δυνάμει Ισχύ» μέχρι τέλους και να την «μετουσιώσει όλη σε μια τελευταία εντολή» που κανείς δεν θα μπορούσε ή δεν θα τολμούσε να «παραβιάσει».
Να παίξει δηλαδή το «παιγνίδι» τους παριστάνοντας πως «δεν είχε καταλάβει τίποτα».

Με την «ασυνήθιστη ιστορικά» εντολή το Δαχτυλίδι να πάει «τω κρατίστω».
Τουτέστιν, ο μόνος τρόπος να αναδειχθεί ο «κράτιστος» (ο ισχυρότερος) θα ήταν ο πόλεμος μεταξύ τους.
Yani, η αλληλοεξόντωση.

Yani, θα είχαν συμφέρον να πάρουν την οικογένειά του με το μέρος τους για ν’ αυξήσουν τους «πόντους του» ο καθένας.

Θα είχαν λοιπόν κίνητρο και συμφέρον να τους κρατήσουν ζωντανούς.

Μέσα απ’ αυτή την κατάσταση σύγχυσης, ίσως κατόρθωνε – έστω και μετά θάνατον – να δώσει στην Ολυμπιάδα τον απαραίτητο χρόνο να «χτίσει και να εδραιώσει την ισχύ της».
Διασφαλίζοντας έτσι την Διαδοχή του Αλεξάνδρου από την γενιά του.
Κάτι που δεν λειτούργησε βεβαίως. Ή μάλλον, λειτούργησε «εν μέρει», τους κράτησε στη ζωή για ένα χρονικό διάστημα αλλά που δεν κατόρθωσαν να το εκμεταλλευθούν για να «επικρατήσουν» των ισχυρών αντιπάλων τους.
Οι λυσσαλέοι πόλεμοι των Επιγόνων στάθηκαν η λαιμητόμος της Γενιάς του Αλέξανδρου….

xorisorianews.gr

Ölçek

Bu eleman başlığı olan

Ben metin bloğu değilim. Bu metni değiştirmek için düzenleme butonuna tıklayın. Lorem ipsum havuç, Minneapolis lisans geliştirici. geliştirici karaya, yas, ne ullamcorper Mattis, voleybol proteini aslan.

Büyük İskender'e CIA gizli - Revelation sonra 2.000 yıl

Okumaya Devam

Amphipolis.gr | Büyük İskender'in garip ölüm

Büyük İskender'in garip ölüm

En büyük tarihsel bilmeceler biri, Hatta Mısır fiili Sfenks daha kötü, Bu Büyük İskender öldüren kim.

Bazıları hafifçe ashabına İskender'in ölümü şarj etmek istiyorum. savaş sırasında görev ufak ihmali diyenler için, ki burada belirtildiği Alexander hep öncü bir rol iddia, sayısız kez Makedonya yılmaz komutanının ölümüne neden olabilir.

Okumaya Devam

Kassandros: kenara güç gaspçı Büyük İskender'in kan hattı

Ne Büyük İskender'in tüm soyundan ortadan gaspçı cetvel Cassander sonunda oldu ve öldürüldü ve annesi Olympias aynı;

O ve babası Antipater İskender'in güvenine ihanet ve yırtık olduğunu özenle Philip II’ yaratmıştı. Makedonya güçlü bir devlet. Ve yine bu adam Selanik kurucusu.

İskender'in bir halef oldu çünkü birleşik imparatorluk tutmak için, ve Romalılar tüm Hellenistik krallıklar tarafından fethi ve Yunan anakara kadar Helenistik dönemin parlak düşüş olsa acı acı. Yunanlılar xanaelampe başka bir form olacaktır ne zaman: Bizans Hıristiyan Rumlar olarak

Kassandros ( 358 ya da 350 – 297 Örneğin. ) Büyük İskender in en kalabalık şehri biriydi, prwtagwnistikes rakamlar ardılları Savaşı, Kim Makedonya bölgesinde hüküm süren. O Selanik kuruluşunun saltanatı ile ilişkili en eski Antipader oğlu ve en dikkat çekici olaylardan biri oldu. O da kısa ömürlü hanedanı Antipatridon kurucusu.

Küçük İskender ve Hephaistion Aristoteles'in ders katılmıştı. Cassander İskender'in ordusunu takip etmedi, ama o Antipader yanında Makedonya'da kaldı. Daha sonra, Babil'de avlu komutanı, Cassander o özellikle sınıfların düşman ve olimpiyatlara karşı babasına savundu oldu, Alexander'ın annesi.

Daha sonra, ölümünden sonra. Alexandrou, Babası Polyperchon Makedonya krallığında halefi ilan. Cassander aldı, Genç yaşına rağmen, İkinci hiyerarşisinde yeri ve kaptanların rütbe, Persler bu yana kayda değer bir yer olan, ve M benimsemiş ve vardı. Devletin yönetim Alexander.

Ancak azalıyor Cassander, Polyperchon olarak, sofistike olmasına rağmen, Bu kan onların göreceli olarak. O zaman, Sicilya Diodorus göre, İlk yerel müttefikleri ile ve daha sonra Mısır kralı müttefik, Ptolemy Kurtarıcı ve Antigonus One-Eyed, ve rakiplerine karşı savaş ilan.

Çoğu Yunan şehirleri ile taraflı ve Atina da teslim. Kadar 318 Örneğin, Onun filosunu Polyperchon Boğaz mağlup, O Makedonya egemenliğine ve Rum dünyanın geri kalanında elinde birikmiş olan. O da Eurydice ile ittifak yaptı, Makedonya ofArridaios Kralı III iddialı karısı, ve vali oldu.

Ancak, o ve kocası hem (hangi İskender'in üvey kardeşi oldu), Olimpiyatlarda tarafından öldürülen, Birlikte kardeşi Cassander ile, Nicanor. Cassander seferde Olympias karşı yürüdü ve, O Pydna teslim zorladı, Olympus dibinde liman, O onun ölümünü sipariş 316 Örneğin. ardılları yıkıcı savaşlardan sonra, Cassander, Hayır.’ Olimpiyatı bir numaralı düşmanı, Eurydice ile Makedonya ve Philip Arrideus içinde olma usta general onunla müttefik ve Makedon taht küratörü ilan. Olimpiyatı, torunu çıkarlarına görmeye tehlike, Alexander IV, kıtayı terk ve Makedonya'da kampanya.

Eurydice ve ofArridaios birlikleri ile çatışma içinde, İkincisi eski kraliçe tarafından yakalanan ve vahşi öldürüldü. Kassandros, Atina'da o zaman meşgul, Olimpiyatı karşı, hangi Thermaikos Pydna müstahkem sahil kasabasında sığınır, onun küçük İskender dörtte ile olan, Roxane, Selanik ve birçok sadık.

yedi aylık bir kuşatmadan sonra ve kuşatılmış durumu dayanılmaz olduktan sonra (Alexander katliam ve bir fil hediye yemek zorunda mahsur), Olympias torunu kurtarmak için teslim oldu. Kassandros, sözünü başarısız, katliam insanları koymak - in’ Olympias tarafından katledilen diğer davet öfkeli yakınları, Taş onun için, “çürüklüğüne o gömülmemiş ceset bırakarak”. Bugün mezar mezar olduğunu iddia “takla” Makrigialos Pydna, Ama henüz Kazısı

Roxanne Oxyartes güzel kızı, İskender'i aldı kale. Bu alan daha sonra Baktriya Helenistik krallık oldu, bir alanda geçerli Kuzey Afganistan'da kapsamında ve sonraki iki yüzyıl boyunca gelişti.

evlilik, bazı kaynaklar, Bu güzel Roxane için şiddetli aşk İskender'in sonucuydu, diğer kaynaklar evlilik siyasi çıkar olduğunu söylerken. Muhtemelen ikisinin kombinasyonu - ve gerçekten bir başka dışlamaz.

Oğlu İskender Babil doğdu 323 , zaman o şimdi ölmüştü. oğlu Yani, adlı Alexander D. " ,amcası ile birlikte ilan kral, Arrhidaeus'un. Roxane ve oğlu Makedonya'ya döndü ve Olympiada orada yaşayan Epirus kaçtı, Büyük İskender'in annesi.

Onun Makedonya güvenli hissetmedim bakın, şimdi tahtın İskender'in muhalifleri ve gaspçılar tarafından icra gücü olarak orada. Roxane ve oğlu İskender nihayet acımasız exousiomanias kurbanları düştü Cassander.

Hakkında 313, Çeşitli şehirler Antigonus eline onlar Kassander ve Mora büyük parçalar vardı ittifak düştü feragat, Adayları savaşları halen devam iken. Cassander müzakerelere girmek zorunda, ama bu hiçbir yere varmadı.

Önümüzdeki iki yıl içinde, Batlamyus ve Cassander yeniden inisiyatifi ele aldı ve Antigonus yenilgiler. sonbahar 311, imzalanan barış anlaşması, oğlu M. ve düşmanlıkların durdurulması ve tanınması için sağlanan. Alexandrou, Alexander IV, yetişkinlikte sonra kral.

Tüm Zamanların tüm tahtlar ve hanedanları Üye, Onlar taht gaspçılar arasında entrikalar ve cinayetler muzdarip. Ne bu nedenle Roxanne oldu korkulan. Olympias öldüğünde, desteğini ve Antipader oğlu kaybetti, Kassandros, Makedonya'da iktidarı gasp kimin, Amphipolis Roxane ve oğlu İskender hapsedildi, nerede emir 311 Örneğin. onlar öldürüldü.

onlar Kassander düşman gibi ama vücutları iddia uygun değerlerle gömülü değil. Kraliyet fiyatlar ve cenaze aldığını kesinlikle mümkün,
aslan-sfenks tarafından önerilen Amfipolis bulundu, Bu bir kraliyet mezarı için her durumda.

Cassander da ilgi İskender'in gayrimeşru oğlu zehir etmek olduğunu Polyperchon ikna, Herkül, ve annesi, Pers İskender bir sevgilisi, Barsine, , 309 Örneğin. Zaten kraliyet ailesi bir eş Selanik alarak bağlı olduğu, M yarım kardeş. Alexandrou.
Seleukos ile bir ittifak sahip, Batlamyus ve Lysimachus, Antigonus karşı, İkincisi ve oğlu Demetrios yenilgisinden sonra gerçekleşti 301 Örneğin. Ipsos Savaşı'nda, Makedonya tartışmasız hükümdarı.

Yunanistan'da, o babasının politikasını takip, Üye Devletler vasallarının değil, müttefik gibi şehirlerde davrandığını sayede, yapılan şeyin karşısında Antigonus A ve Besieger Dimitrios. Cassander edebiyat için bir sevgi ile bir adamdı, ama aynı zamanda şiddet ve iddialı.

O Alexander tesviye sonra tekrar Teb inşa ve sıcak Selanik yerine inşa, eşi onuruna. O yeni bir şehir inşa, Kassandreia, Potidaea kalıntıları Philip yıkmış.

O dropsy öldü, , 297 Örneğin. Pausanias büyük oğlu olduğunu yazıyor, Philip, kısa bir süre onun katılımdan sonra, O bir dejeneratif hastalık yaşadı ve öldü. Bir sonraki oğul, Antipater II, Annesini öldürmüş, Selanik, düşünüyor küçük oğlu özel bir iyilik gösterdi, Alexander V. Alexander Antipater II dethroning intikamını, İkinci kısaca krallık retook rağmen, birkaç yıl sonra. Alexander ayrıca Demetrius Fatih tarafından öldürüldü, Antigonus oğlu.

İskender tarafından kurulan Cassander İmparatorluğu'nun bir ortak referans noktası yoktu çünkü, Ardıllar otoritesini tanımıyor olmasa da oğlu Alexander D'.Nai, ama adam direk kan ilişkisi kime onların varlığı birbirlerine karşı savaşmak için değil, onları zorlayacaktır borçlu için, ve Alexander oğlu en az bir kulluk tanımak.

İskender'i yayılan parıltı yine ölümünden sonra düzenlenen. oğlu bir kısmını veya babasının erdemlerini çok olsaydı Ayrıca, biz will never know. exterminated yaş 12-13 kez.

http://master-lista.blogspot.gr/

Yunan dili – mitler çöktü

insan dilini inceleyen bilim,dedi Dilbilim. 19. yüzyılın sonuna gelindiğinde bağımsız bir bilim değildi, ancak dil sorunları sadece literatürde belirtilen.
Dil üç ana sektörde ayrılabilir:
(a)) Genel dilbilim, Canlı konuşulan dil olgusunu inceler, zihinsel fonksiyonlara dilsel olguları var her fenomen dil ve bağlam içinde çalıştığı altında kurallar,
(b)) tarihsel dilbilgisi ve dil tarih, zamanın geçişi ile dil elemanları meydana gelen değişiklikler incelenerek,
(c)) karşılaştırmalı dilbilim, hangi yeryüzünde bulunan tüm dilleri inceler, sınıflandırma işlemi, gruplar halinde sınıflandırılması ve benzerlikleri ve farklılıkları belirlenmesi halinde.

filoloji çeşitli araçlar kullanarak zaman dilbilim sırasında dil ve değişikliklerin incelenmesi için, sesi olarak, dilbilgisi, semantik, vb.
dilsel biliminin önemi çok büyüktür. Yanı sıra sunduğu net bilgisinden, Ne hakkında dildir ve nasıl zamanın geçişi ile değişir, dilbilim kalma dilsel anıtlar keşfetmek ve okuma başardı 5.000 yıl M.Ö.. böylece tarih öncesi çağlardaki gelişti olan bütün medeniyetlerin halkın dikkatine getirdi.
dilbilim ilk dilbilimleri Tarihi, etimolojisinde şeklindeki, Zaten Homer tarafından gözlemlenen, Çeşitli kahramanlar ve tanrılar isimleri etimoloji açıklamaya çalışırken onun destanlarında kim. Homeros ve antik diğer yazarların bu konuda aynı çaba sonra. Ancak, araştırma başarılı olmadı, neden olmasın, hatta fonetik kuralları bilmek, etimoloji doğru ya da değil olsaydı sayesinde onlar belgeleyen oldukları. Onların açıklamalar ancak kelimelerin dil muayene ilk örneklerini teşkil.

Klasik zamanlarda dilsel bilim temel sorun Platon'un diyalog "Kratilus'unda" fırsatlar, farklı sözler 'doğa tarafından veya kanunda "yaratılmış olsaydı. Kesinlikle eski Yunanlılar Hint dilbilimcilerin mükemmelliğini ve derinliğe ulaştı asla, ancak ana dil açısından kurucuları oldular, Hala günümüzde kullanılan. Romalılar dili sadece ilk M.Ö. ile uğraşmaya başladı. yüzyıl (CDAP, Flakkos, Quintilian, Priskianos) ve Yunan örneklerinden mükemmel taklit bağlamında.

olan nesne Bilim okumak ve önceki dönemlerine el yazmaları yazma incelemektir, Paleografya dedi.
malzeme hangi paleografyasının tarafından incelenen metinler, ağırlıklı olarak parşömen ve kağıt. NE,ne özel bilim tarafından incelenen papirüs üzerine yazılır, papirüs bilimi, sert bir malzeme üzerinde yazıtlar Epigrafi tarafından muayene ederken. parşömen özel tedavi alır ve 13. yüzyıla kadar antik kullanılan Deriden yapılmış. Kağıt yavaş yavaş 13. yüzyılda sabit olarak sunulmasından bu yana parşömeni yerini. ve bugüne kadar hakim.
Her yazı dili kendi Paleografi varken, Özel ilgi ve Yunanca ve Latince paleografyası diğer dillere göre daha çalışılmıştır.
Yunan paleografyası. Benediktin keşiş Bernard de Monfokon çalışmalarını açılışı, «Palaeographia Graeca», Paris'te yayınlanan 1708. birçok eser vardır izledi, ağırlıklı olarak Fransızca ve Almanca, hangi ile çalışma yöntemleri tanıtıldı ve sorunları vardı. Yunanistan'da paleografyası uzmanları tarafından temsil edildi, S. olarak. Lambros, S.. Kougeas, (A). Sigalas, L.. Vatandaş vb Yunan yazma 4. yüzyılda gelen palaeographical izlenen. Örneğin. kronolojik çerçeveler, belirlenmiş, olduğunu:
(a)) Ptolemaios dönemi
(b)) M olarak Roma dönemi. Constantine
(c)) M dönemi. yıl olarak Konstantin 800 (minik kurulması)
(d)) dönem 800-1204
(e)) baskı icat olarak Palaeologus döneminden dönemi
(f)) baskı ve ötelerin buluş döneme
yazı tipleri için, ayrılmıştır :
(a)) Kaligrafik veya kitaplar· m’ Bu özellikle kitap yazmış ve özellikle dikkatli
(b)) halk ile ilgili, günlük kullanım, hangi belgeleri ve özel mektuplar yazılı,
(c)) resmi sekreterya Yazma, Kraliyet ya da yüksek idari makamlara, yani.
Yunan yazı tarihinin 9 yüzyıl. a.d., Daha sonra küçük tanıtır çünkü. Neredeyse tüm 4. yüzyıldan itibaren edebi kitaplar kalan. p. X. 9. yüzyılda olarak. ad. büyük harflerle yazılmış, hangi eski yazıtlarda yazılı geliyor. ufacık onlar buluştuğu Hıristiyanlar Yunan tanrılarının tapınakları antik Yunan görkemli harfleri kullanmak durdurmak için kilisenin ihtiyacından gelmek gibi görünüyor. Ya da harf değişikliği bu yıllarda sistematize ve sonra yazma kitaplar olarak benimsemiştir görünüyor. Bu eser İstanbul'da manastır Studion olarak yapıldığını göstergeler gösterilenden, hangi 9. yüzyılda Bizans başkentinin güçlü bir ruhani merkezi oldu. minik Kabulü ders büyük harflerle kaldırılmasını anlamına gelmez, Hangi baş harflerini ya da minik gibi metin ve etkisi ya hayatta. Mevcut Yunan yazı sadece 9. yüzyılın ufacık geldiğini belirtmek gerekir., Başkentin en eski büyük harflerle birlikte.
Yunan paleografyasının bir başka dönüm noktası matbaanın keşfi ve tanıtım. Aldous Manutius 15. yüzyıl sonunda Venedik ilk Yunan kitapları basıldığında., kendi zamanının el yazması gelen harflerin şekillerini aldı, hangi Bu kitapların yazılması komut hemen hemen aynıdır yüzden. Ancak, El birçok eser yazılmıştır devam, 19. yüzyıl olarak.

Alfabenin kökeni Yunan Dışişleri Bilim adamları yazdı lider

1. (A). Ζαρντέ στό "Yunan halkının oluşumu", Paris 1923 σελ 215 Onun Yunan alfabesi destekler.
2. «Dergisi Asiatique» İÇİNDE Fransız filozof Rene Ntysso olarak ,1,357,1905 O da Yunanlılardan Fenike alfabesini aldı nasıl destek verdi : "Ci yaşanabilir öküz kafası oluşacak ilk devirdi(Vougenis = Dionysos).
3. Ne olursa olsun Evans «scripta minoa Oxford» 1909 açıkça Giritliler Phoenicia getirdiği mektupları belirtiyor.
4. Plutarch "ziyafet" IN Alpha İÇİN açıklıyor, Fenikeliler Boeotians katıldığı ilk nasıl söyleyerek değil.
5. "Kitap E74" in Diodorus diyor : "Tais DEĞİL Mousaios dothinai evresin harflerin babası VE Destanlar kompozisyon VE prosagorefmeni şiirsel OF rağmen" – "Palm CDR başından evrein harfler, ancak harflerin türleri yalnızca metatheinai, ve ya halkın çoğunluğunun kimliğini yazmaya chrisasthe ve yukarıda belirtilen ortak ismin tychein niçin ".
6. Polybius İÇİN "Tarihsel IA,4"diyor : "Olson Kanunu, CDR özel, ah oulogos Resim Amin ortak tür birbirine Başka (Fenikeliler ve Yunanlılar)».
7. Herman Dillon "Sokrates öncesi VE MAKALE Orpheus" Alman edebiyatı diyor:"Yunanlılar sadece yazmak biliyordu, ama "gemide dakika yorumlarınızı ve zihinleri yazdı.
8. Argonautica'nın 'ayet 44 ve 104 ", biz görüyoruz : "Ne olursa olsun Orpheus exelochefse kutsal arsalar Mısır ve Libya.
9. Persson Profesör Uppsala 1951, Bu komut Giritli Origin olduğu sonucuna ulaşmıştır (doğrusal A).
10. Noumantias üzerinde en Soulten profesör bulunamadı veya yazı 2000pch beri Girit kullanılmakta idi.
11. Ventris ve Chadwick (dilbilimciler) Onlar Lineer B Yunan karakterini ortaya
12. Ne olursa olsun Chourmousiadis arkeolog 1994 Onu harfler kazınmış ile ortaya çıkarılan ahşap plak 5260 Örneğin (Günlük 15\2\94).
13. Ne olursa olsun kavadi (eğitimci) onun "tarihöncesi arkeolojisi" alfabe Yunan nasıl bildiriyor.
14. "Epigrafi" projesi Arvanitopoulos AYNI VE saith.
15. Ne olursa olsun DB. alfabe Yunan nasıl "eski Girit kültürü 'projesi turşusu Üniversitesi Profesörü da söyler.
16. Ne olursa olsun Papagianopoulos Profesör epigraphers 1939 Proje "Büyük İskender ve Dünya Helenizm" Yunan ed, Darius p 146 Bu kötü nasıl düşünce nasıl alfabe destek verdi Fenike.
17. Theodore Birch Alman iş yerinde Tarih Profesörü "Büyük İskender" Rum Alfabe için garanti.
18. "Tsilmert Murray" İngiliz tarihçi ve dilbilimci Yunanlılar ilk senaryoyu nasıl bildiğini gösterir ne olursa olsun.
19. «Der Kretische Ursprung des Phonizichen Alfabelerin» Schneider Almanya Girit alfabe nasıl gösterir.
20. Avrupa Theophilus Vauger önemli dilbilimci AŞAĞIDAKİ söyleyerek Yunan alfabesi yaratıcıları olarak görmektedir : "Atopik Yunan lehçesinin temelini TAP, "-" Dilbilgisi Choiroboskos konuşan barbarca bulgu, önsöz, P340 »
21. Ne olursa olsun Vico nasıl ilkel İbrani alfabesinin kelime argümanları ve welter ve Yahudilere Yunanlılar tarafından verilen mektuplar tabii ki değil, tam tersi savunuyor (Umberto Eco: Mükemmel Language "arama ').
22. Fransız dergisi L'EXPRESS ULUSLARARASI t,2611, 19/8/2001 diyor: TÜM "Ya biz YUNANİSTAN, alfabe, doğru, demokrasi, tiyatro, spor, Felsefe, matematik, tıp, Ahlâk, astronomi, sanat…»
23. Dr. Oliver Taplin. Oxford , Yunanlılar Batı uygarlığının merkezinde okuryazarlığını kurduk, ve kelime ilk iki Yunan harfleri gelen Yunan neden.
24. Henry Miller (ekd.Pleias) diyor : "Knossos veya en görkemli miras insanlığın şimdiye kadar bilinen dünyadaki alfabesi miras. Veya Knossos sözcüğün gerçek anlamında İLE laik oldu. çözünmüş temsil medeniyet 1500 yıllar önce Kurtarıcı olarak yeryüzünde hadi, O Batı dünyasında alfabe "çapında miras bıraktığı.
25. İngilizce baskısı Grolier Yeni Webster Sözlük, New York , alfabe Yunan
26. Dionysios Zakythinos, alfabe Yunan
27. Harris Lampidis, alfabe Ellinikon olduğunu
28. Paul Faure IN "veya Girit Minos döneminde gündelik hayat" Ed Oceanis Atina 1976 diyor : "Alfabe" Giritli kökenli.
29. Reinach στό "valees-inç ve-Tuna Keltler" λέγει πώς Μυκηναϊκό είναι τό Αλφάβητον.
30. Burrews Yunanca «Girit keşifler» şeyi Phoenix oldu.
31. pseftai s Foinikistai Humez «Omega Alpa»
32. LODS «öncesi Miladi, Yunan sürümleri, Divris sayfa 109 "Yunanlılar Fenikeliler İÇİN Alfaniton öğretti
33. Dussaud «Les Medeniyetleri prehelleniques dans le havza de la sadece gee» Yunanlılar Fenikeliler alfabeyi verdi.
34. Ell.Ekd Atina Wiley Duras 'uygarlık tarihi' 1965 Cilt A. alfabe Duras Ellinikon olduğunu söylüyor.
35. Charles Bairlits "unutulmuş dünyalar Gizemler" Eng,Yayınlar, terzi, σελ 253. Ellinikon alfabesi.
36. Andreas Papagiannopoulos arkeolog-epigrafologos, alfabe Ellinikon olduğunu söylüyor.
37. Mario Pei Καθηγητής γλωσσολογίας στό Columbia Üniversitesi ABD «Funk ve Wagnalis Yeni Ansiklopedisi» 1972 hacim 13 σελ 451. alfabe Yunan oldu.
38. Sayfanın de Saussure «genel linguistuics Ders» 39, Hellinikon alfabe.
39. Arvanitopoulos (1874-1938) Home sürümleri Atina 1937 hacim 1. Ellinikon alfabesi.
40. George Smith ve Maurice Schmitt 1872 ve 1876 Ayrıca alfabenin Yunan kökenlerine göre.
41. akşam Gazetesi 27\3\87 tarafından yazılmış 8000 Örneğin
42. Gov Acropolis 17\1\87 ESO arkeolojik bulgular yok gibi,, kazınmış performansları.
43. Gov Güney 25\11\86 Yunan Alfabesi ile ilgili.
44. Konstantin Çaços Üniversitesi Profesörü, filozof, avukat, şair. alfabe Ellinikon olduğunu.
45. Profesör Stassinopoulos, alfabe Ellinikon olduğunu.
46. ILIAS 168 "Kral ürünler mektubun pentheron gönderilen (Cadmus sinyalleri).
47. Euripides (Aposp.578) Palamidis,Epicharmos ve Simonides alfabesini uydurulmuş.
48. alfabenin Yunan kökenli göre Gkeorgief Bulgar Akademisi.
49. Jacqueline de Romilly: seçkin ellinistria, Antik Yunan metinleri ve Avrupa'da sunabilir mutluluğu öğretmek için çaba, o iddia olarak. "Yunanistan için bir ağaç" kampanyaya katılan, Yanmış Ağustos ağaçlandırma amaçlı, Atina "Free Press" ilan: "Bu sadece dayanışma hakkında! Ne medeniyet için Yunanistan'a borçludur. Yunan kültürü "tüm dünyanın kültürlerin çıkış noktasıdır ...
50. Henrietta Walter, Fransız Dilbilimci "dilin biz bütün Yunanlılar".
51. zamanla Herodot olarak 'dilini değiştirerek, "Değiştirebilir ve harflerin hızı.
52. Ne olursa olsun tarihçi Douris Phoenix mektubu atfedilen, Achilles öğretmen.
53. HIS 'CALLIOPE' tez İÇİN olursa olsun M.Minoide yazıyor: "Pindar gibi, bir Atinalı tarafından icat harfler sırasıyla adlı düşünülmektedir.
54. S.G. eserinde Rembroke (Yunanistan eski, Oxford University Press 1994) diyor : Tarihin herhangi bir bilginin kaçan "palmiye ağaçları teklif edildi rol aracılar. bilgeliği ve kültürünün taşıyıcısı olan bir rol "seçilmiş halk Rumlara medeniyetsiz ve belediyeler REGARDS".
55. Ne olursa olsun Damianos tombul 'çalışma ( Doğum ve Yunan İncil yorumlanması, Atina 1987) O özellikleri yazıyor : "Çocuklar Yunanlılar Fenikeliler yazılı ödünç alınan bu öğretilir. Nasıl Yunanlılar insanlar çok etkileyici yaptı, orijinal, iconolaters, becerikli, o ödünç şekillerle konuşulan konuşma yakalamak mümkün, Kendi ruhuna yabancı, "Kendi olaylar ve tabii ki tamamen mekanik.
56. Suidas'ın Lemma -Samion belediye- O mektuplar Samos Atinalıların Güneş doğarken onları aldı epinoithisan kanaatindedir.
57. "Bazı açıklamalar DEĞİL Fassi insanlığın başına Ermou Bileşik palmiye yaprakları yazılı katapemfthinai par'imin onlardan veri karakterler".
58. hatip olarak ne olursa olsun Aristide, Küçük Asya ex'Andrioupoleos 2ai.mch yazıyor menşeli olarak: "Bize ve bizim rejim ve sesinden Paşa gar şehirler ve insanlık cinslerin her yola…Hercules sütunları…Libya…Boğaz…Suriye.. Cilicia, ama tüm arazi…ve di'imon oybirliğiyle gerçek veya herhangi bir evren ".
59. Her şey Will Durant(1885-1981) filozof, Columbia Üniversitesi'nde tarihçi ve profesör, Yazar: "Alfabe Kimi Batı'da bize geldi". Başka ne ikna etmek için bulmak gerekiyor, Amerikalılar değil ya da Pakistanlılar alfabe kendi olduğunu, ama Yunanlılar konuşma, alfabe ve kendi olduğunu. Τό 480 Themistocles onları Salamina içinde avuç içi mağlup, Onların Cimon mağlup 466 Eurymedon ve her şeyi onlara mağlup Anaxicrates 449 Kıbrıs .

Yunan iletişim ve düşüncelerini ifade etmek için ilk geliştirilen yazma sistemi, Görüntüler, vb fikirler. Ya da varsayımsal görüntülemek, belgesiz, eşlik ve tek taraflı ve otoriter yönü ile tamamlanmaktadır bilim dışı teoriler Fenike harfler Yunan alfabesinin kökeni okur, Fenike alfabesi, özünde hangi asla hece ve alfabe oldu. Foinikiston tek argümanı Herodot sözleri: "Ve Fenikeliler ELLIS önce alanlar Yunanlılar ve belediyeler ve harfleri CDR eonta öğretim getirdi, Beni dokeei olarak ". Herodot olarak son cümle kendini rezervasyon yaptırmak. doko fiil düşünmek demek, tahmin. Ayrıca o Herodot mektuplar yazıyor ve getirdiği mektupları değil ne getirdi. belli belirsiz ifade ve onları Fenikeliler diyor : "Dili değiştirerek Zamanla, "Değiştirebilir ve harflerin hızı. Yunanca kelime Palms Öğrenme, dilini değiştirmek. Sicilya E74 setleri: "Tais DEĞİL Mousaios Baba harflerin evresin dothinai"- ve genellikle ve belli belirsiz harf evresin değil. Ve hatta sözde Fenike harfler Fenikeliler buluş olmadığını belirtmektedir, ancak Yunan harflerinin bir adaptasyon: "Fassi CDR Ex evrein yetkisini avuç içi, ancak harflerin türleri "sadece metatheinai. Finike Kurucu ne Baba Agenor Phoenix ,Kadnou ve Avrupa. kelime Phoenix Ellinikotati ve mor anlamına gelir, Kırmızı, Kök eski cinayet foinios-öldürülmesiyle.
s Peleseth (Filist üzerine çağrıldı Giritliler) şimdi Filistin sahil alanları yerleşmiş, bir araya getirdi ve grafik, HANGİ biliyordu ve emimithisan göçebe kitleler, kim onlar orada yerleşti sonra, tarihsel tanıma adını esfeteristhisan. Makedonya adının İLE Skopjans elde edilir gibi,. Fenike adı Rumlar bilinmektedir yanında. Hephaistos Smg Troas ne olursa olsun Daris rahip, O avuç yazdı Homer İlyada eski yaprakları, hangi Aelian gördü söylüyor. Ne olursa olsun tarihçi Douris Phoenix harfleri atfedilen, Achilles öğretmen. bize mektuplar bulundu söylemek Palms, Aslında hece neler olmuştu. ünlüleri yok, ahşap veya kil tabletler echaraxan değil, ne çakıl, ne mermerler. Tam Palms ne yazdı adiefkrinisto kalır. Bir şey bugün kesin: bir şey yazdı. HIS 'CALLIOPE' tez İÇİN olursa olsun M.Minoide yazıyor: "Pindar gibi, bir Atinalı tarafından icat harfler sırasıyla adlı düşünülmektedir. Josephus sırasıyla adlı bir Atinalı tarafından icat nasıl harfleri nagnomi çalıştı ne olursa olsun. Josephus Fenikeliler ve Yahudiler aynı kökenli olduğunu kanıtlamaya çalıştı ne olursa olsun (O ve bir Yahudi belki çünkü), ama ikna olmadım, sırayla çok abartılı Yahudi olaylar en eski medeni olarak bu insanları sunmak çünkü. veya Ugarit, antik kent, kalıntıları Lazkiye kenti yakınında bulunan (kuzey Suriye) ve keşfedilen 1928. Kentin refah 12. yüzyıla kadar 15 döneminde yerleştirilir. Örneğin. Bugün alanı Ras Samra denir. şehrin tarihini bilmek bölgede yapılan kazılarda arkeolojik bulgulara dayanmaktadır, Fransız arkeolog Claude Scheffer Strasbourg Üniversitesi tarafından. reklam panoları üzerinde kil şehir tarihinin önemli olayları kaydedildi. Ugarit aslen Mısır tributary olduğunu görünüyor, ve daha sonra Hitit at, Kıbrıs Rumları ve Girit ile ticaret anlamlı iken, Kazılarda bulunan zengin çanak çömlek ile kanıtlandığı gibi. Dört dillerini kullanma evrethisan nerede çivi işaretleri yazılır, Şehir kozmopolit merkezi olduğu kanıtı, Akkad akın hangi, Hititler, Girit'ten Yunanlılar, Mycenae. Teselya ve Ugarit dört dilde Kypro.Ektos yazma yedi farklı türde kullanılan. Bu masal Finike bugün yemek için bize vermek. bütün uygar halkları bir araya bir alışveriş merkezi, tüm uygar insanların yaratılması olacak. bugün daha fazla para var gider çünkü İsviçre ya da para efyire değil, Yunanlılar orada epigainon çünkü ne Fenike hiçbir alfabe efyire, Mısırlılar ve Asyalılar. Fenikeliler orada bir çivi script type kullanılan 30 makas, hemen hemen tüm ziyaretçiler ile iletişim kurmak için bazı dillerde ortak olan. onlar Baal ve Dagan İÇİNDE inanılan nüfusu var s, ancak bölgedeki bazı olaylar Eski Ahit'te ilgi onaylamak gibi görünüyor, çünkü (Hakkında Elias Şarlatan vb), teşvik etmek ve ciddi bilim adamı ikinci Ugarit script angixei.I edebilir bırakır veya Palms teorisi uygun Yahudiler 22 symfonogrammata bu sadece atfedilen 22 dil altına, ikinci yazma olarak kabul edilebilir, böylece symfonitario. Ama nerede alfabe ;

Veya Palms bu teoriyi mikrozoi, O bir İngiliz klasik S.G olarak yazıyor bir süre içinde Avrupa'ya tanıtıldı. eserinde Rembroke (Yunanistan eski, Oxford University Press 1994) diyor : Tarihin herhangi bir bilginin kaçan "palmiye ağaçları teklif edildi rol aracılar. bilgeliği ve kültürünün taşıyıcısı olan bir rol "seçilmiş halk Rumlara medeniyetsiz ve belediyeler REGARDS". Geç Ortaçağ'da, ne zaman bir noktaya ulaşmıştı ne olursa olsun dini fanatizm ve gericilik, Ieftha onun kadar Agamemnon'un kızı Iphigenia kızı istemek için, Nuh olarak Deucalion, Moisi OR olarak Orpheus onlara Tiresias sapıklıklara, vb Şeytan olarak Faethona. Dan 1599 Ama Hindistan'a İngiliz misyonerler ziyaret, nerede ilgi dilin bir hareket oldu, dil karşılaştırmak için ulusal dilbilgisi tarafından. gerek sunulan misyonerler göstermek veya Avrupa dil için (yani ya da Yunan) Biz de olmalı ve iyi bazı Asya gelmesi, sırayla Tevrat'ta bize yol ve bize konuşmak için bir dil ve pistefoume.Oi iyi bir Yahudi iyilik verdi onları iyi Yahudileri teşekkür etmek dilin benzerlikler bilge Avrupa birçok ilgi bir ortam yarattı fark, Bu, seyahat, onların çalışmaları, ve para zengin Yahudilerden geldi, Bunlar Avrupa dilleri ve Hint kelime arasında birçok yazışma olduğunu bulundu. Nerede o Fenike olacak 1798 Antik İçin Sauto Bartolomeo «Padua İtalyan misyoner Paulinus kitabında ve dilleri zendikis bir afinite yayınlanan (yani eski Farsça), Sanskritçe (yani eski Hint) ve Alman ", hangi büyük bir izlenim neden. bir keşiş Homer hakim olacağını, herhangi bir izlenim neden olmaz. karşılaştırmalı inceleme beri birçok kişi tarafından devam ettirildi. dilbilim kabul Franz BOOP Kurucusu, kim 1816 ana Avrupa dilleri ve Hint ortak kökeni efyire, Ermeni, Farsça vb. Ancak ortak kökeni nedir ;
Beyrut ve Beyrut şehir, Bu Veria kızı Adonidos ve Venüs adını aldı. Veya Şam veya Suriye'nin mevcut sermaye Alimidis Hermes ve BY Şam oğlu onma aldı, Arcadia (St.Vyzantios). Antik Yunan kolonisi oldu ya da Sidon. kez Truva OLMAMAK ÜZERE kendisi Menelaos kral bağışlanan değerli krater OF bu Faidimos ziyaret ettiği. echarise onu krater nerede BU Telemachus'u İÇİNDE kendini Menelaus'la itiraf ((d),615-619). Ajax ne olursa olsun Tefkros kardeşi Sidon geldi ve Kral Vilos yardım aldıktan, ekyriefse Kıbrıs ve inşa Salamis. Ayrıca Sidon Falla kralı Truva atları ile ittifak değil Sarpedon tavsiyede, ancak bunların Akalar ile. LiCI İÇİNDE kentsel kuran atfetmektedir ne olursa olsun Caesarea Eusebius, Eloim Başkanı (Tanrıların), Yunanlıların korelasyon Kronos. OR Gazze Amazon oğlu Herkül adını vardır. arasında 1150-1050 Giritliler Filistin'e yerleşti. Ne olursa olsun BRATSIOTIS Tanrı Dagon alaşım Kenanlılar ve Girit Tanrılık olduğuna inanmaktadır. Bethlehem rağmen bulunamadı veya Filist Metropolis. de tafois Filistliler Bulundu rondela, gümüş ve çanak çömlek, Miken sanatı gösteriyor. varlığı Girit, Filistin söz ve Tevrat'tan edilir : Sefanya V4-6'da – Joel Bölüm C., 6 - Isaiah bölüm i, 12 - Ezekiel bölüm JV, 16. Yahudiler için bile kötü, Genesis bölüm KG3-4 Yahudi başkanı geldi kim ne kadar İbrahim belirtti, bu yabancı Palaistini1100pch olduklarını gösterir. "Doğu Halkları" projesinde de ne olursa olsun Koumaris profesör Hititler, eski Asya insanlar olduğunu söylüyor, Aigaiatikis adlı. Hititler Semitik halklar ait değildi. Avrupa morfolojisi ve özellikle Akdeniz Benzemez. Ne olursa olsun John Paşa onları M. Asya ALTINDA görünür 2000 M.Ö. Trakya'dan gelen. Phoenix gelince, adı Phoenix Inahos DAN nesil geliyor oldu, Argos antik kral. Sonunda sadece Alfabe Fenikeliler bulunamadı değil, Ancak Yunanlılar tarafından kurulmuştur hatta şehir.
Yazarlar adı foinikeia harfler dikkate, Yazdığınız hangi kırmızı rengin. yazdıkları nerede Diğerleri adı avuç gelir inanıyorum bırakır. Ancak Deucalion felaketine sonra, hiçbiri bellekte harfleri tutmuş, Pelasgon hariç, Barbarlar planithenton ve af'Ellados alanlar. Diğer gramerciler açıkça harfleri pelasgic çağrı. Diğerleri nasıl Girit harfleri söylemek, nasıl başkalarının Achilles eski öğretmen olan, anka kuşu, ama diğerleri harfler her şeyi Hermes getirdi nasıl söyleyenler vardır, avuç üzerinde yazılı "Bazı açıklamalar insanlığın başına Ermou Bileşik palmiye yaprakları yazılı katapemfthinai par'imin onlardan veri DEĞİL Fassi karakterler" yapraklar. Diğerleri Yazarlar Sisifos mektupları buldum ne kadar söylemek. Ne olursa olsun Euripides ve her şeyi Stesichorus Palamidis İÇİNDE ısrar, Ne Suidas'ın Lemma -Samion belediye iken- O mektuplar Samos Atinalıların Güneş doğarken onları aldı epinoithisan kanaatindedir. Bir çeşme İÇİNDE Baf yazıt, ya Amphitryon m'anethike tilevoaon tanıtıcısı 'Delphi kabın yazıt ", veya Homer tanıklığı "bir tabak ptykto çok thymofthora Grapsas Mhg" Bellerophon İÇİNDE söz ederken, Onun Orpheus işleri, veya Dionysius tanıklık, Aristarchus ve diğerleri Yunanlılar Truva savaştan önce uzun yazmaya olduğunu göstermektedir müritleri, ve de daha önce doğal olarak, dünya Palms meydana. İlk başta Yunan 16grammata vardı: (A),(B),(C),(D),(E),(J),K,L.,M,N,,,P,R,S.,T,Y. Simonides H eklendi,Oh,O,Y ne Palamedes ona Th icat etmişti önce,F,X,(G). sonunda doğru olsaydı, Homer bildiği. Th bulmakta biraz özellik,F,X,Syracuse Epicharmo IN Z, Cadmus çağdaş bir kim. "Foinikeia harfler çağrıldı, fisin..Eteonefs ve Menander olarak, tarihçi olarak, çünkü Bileşik petalois foinikikois egrafonto, opera kreitton Estin konuşmak, Bu Fenike Kadınlar KENDİLERİ Zihin, yani "yüceltilmiş (Bekker Anecd). Ya da Yunan dili de normal gelişimini sunar :
1. Erken Eikografiko
2. piktograf
3. hece işaretleri listesi
4. Fthongografiko.

batı Hindistan'daki Behistun yazılı çivi Yunan din ve rehinelerin büyüklüğünü yol açtı olmamıştı.
Kıbrıs sorunu ve ya Lineer B deşifre ve kırılmamış oldukça net bir şekilde Yunan dilini ifade edilmiştir. Veya Lineer B Lineer A gelişme(Tsikritsis Lineer B ekd.Vikelaias, hareketler ile uyumlu şekilde bile National Geographic bu ekd.Ell.t.6,1999) ve Ventris ve Chadwick THE tarafından deşifre 1952. İLGİLİ işaretler ne buldum Evans 1900 Girit, Bu Cyclades Eptanisa Ama diğerleri, Orta Yunanistan ve Mora.

Yunan glif en önemli Phaistos disk, kazınmış ama küçük mühürler parmak izlerini gösterir ve baskı ilk adımı olarak kabul edilir edilmez, hangi.

Gravür plakalar Girit Arkalochori bulunmuştur. başından itibaren her şey Evans destekler : "Nasıl ya Lineer B hece ve Yunan dilini ifade. Fenikeliler onları Giritlilerden senaryoyu aldı anlatıyor, 13. yüzyılda hangi BC "Filist Filistin kıyılarını kolonize. Rene Ntysso görüşünü ifade aynı zamanda etrafında: "Fenikeliler proimotata alfabesi almıştı, Yunanlılar rağmen, Eutin cretomycenean yazı "dan kurmuştu. Özünde Fenikeliler hece alınan ve bu nedenle, alfabe geliştirdi asla. bu yüzden onlar gibi aldı ve kaldı. kelime, yani DDMS avuç içi Didymaion'a anlıyorum, David vs. Kontrast veya yazı mevcut sistemde sonuçlandı Normal Yunan geliştirme seti, Dünya tarihinin alfabe ilk ve tek kelime. Ventris getirdiği önemli bir unsur Lineer B vardı Dor elemanlar olarak vardı, Onları Myceneans sonra onlara zaman Dorlar yerleştirerek, Hint-Avrupa teorileri ve Dor istilası başka "tokat" veren, Apaçiler, veya Zulu ve diğer "Yunan" nin etrafında gelebilir 1200 Örneğin.
Hiçbir tarihçi onlar için değil yazıyor yüzden her zaman Dorlar Mora vardı olduğunu. Antik yazarlar yazarken tek iniş, Bu ile Herakleidon inişi ve yeniden sayılması olduğunu, Mora Heraklion soyundan gelen yerinden edilmiş kişilerin geri dönüş, progonikin içinde ve dorikin duran Peloponnese (Aristo, Strabon, veli, Diodorus). İniş eve dönüş anlamına gelir, böyle dönüş. Ten Thousand ortalama getiri Descent, tazmin, geri dönüş, Xenophon altında. Bu nedenle tam ve yükselişi ve sıcaklık düşüşü demek ve yükselmeye ve sıcaklık iniş değil. Foinikiston son dokunuş Yunan alfabesi olup olmadığı oldu, harflerin isimleri çekimli olmalıydı. Ama elemanların indeclinable eisin isimleri, yarı alfa alfa alfa TD, Beta beta beta TD vb. eisin beyliklerin nedeniyle, Kan DEĞİL beylikler ve şeylerin kökleri atlet ve apoikiloi olacaktır, ya da yarı basit Estin ve apoikilos lefkotitis…lif olmayan, doğrudan "Bu alanlarda perivallomen dyschereian ve çevresinde bu alanlarda çeşitli syncheomen(Comm.eis Dion.Thraka Vaticana Yorumlar).

Yunanlılar 6 binyıl belgelenmiş yazdı. Kastoria Dispilio profesörü Aristo Üniversitesi KG Chourmouziadis içinde, Ona imzalamak bulundu 5260 Örneğin, ya da hangi en modern yöntemlere tarihli ve Atina'nın arkeoloji müzesi olan olmuştur. Bu işaret tayin veya ilk yazıt dünya çapında oldu. Üç yıl sonra prehistorik ve klasik eserlerin küratör olarak "A.Sampson" Kuzey Sporades Yura IN Cyclops Mağarası akım alfabesi ile aynı harfle çömlek parçaları keşfetti. Bu vazolar IN tarihli 4500 Örneğin. Kendisi arkeolog 1995 Milos Kiklad çömlek üçüncü bin yılın ortasında keşfetti, hangi harfleri M kazınmış edildi,X,N,K,O,P,,,(E). İlk Evans grafik ve alfabe Yunan köken görüşünü dile getirdi Ne. Amerikan dergisi "Arkeoloji" ne olursa olsun "POL" Ithaca dev duvarına İÇİNDE nerede evrethisan işaretlerini veriyor, 2700pch lineer bir. örneğin : 1450pch eski Çin yazıtları onu, Eski İbranice metin 700pch iken. İngilizce en eski metinler 8. yüzyıla kadar uzanır, Almanlar MS 4. yüzyılda(Piskopos Ulfilas), Fransız 9. yüzyıllara ait (Strasbourg Yeminler), İtalyanlar 1150mch (kantilena), 12. yüzyıla kadar geri 10on yy ve Portekizli tarihleri ​​kaynaklanan İspanyollar eski metinler.
Gortyn Girit çok eski şehir şehir oldu. Adını kahraman Gortyn alınır, Radamanthys oğlu (eskiden Ellotis ve Larissa adında). Minos döneminde olup olmadığını konusunda hiçbir kanıt yoktur. Birçok Girit çok eski sakinlerinin koltuk olarak düşünün olanlar ancak vardır (Hdeck). Kesin olan zaten kahraman zamanlarda gelişen görünüyor ki. Homer (Ile. (B), 646 ve Cs. (C), 204) diyor “teichioessan” ve Girit şehirleri arasında raporlar gelişti ulaştı vardı. Ayrıca Platon diyor “yasalar” in (IV, 708) müreffeh ve iyi yönetilen bir şehir olarak. Ama birkaç diğerleri. Onun refah süren, doğal bazı varyasyonlar ile, olarak 863 m.a.ch.ch. Saracens tarafından tahrip edildi katalithfike.
Roma işgali sırasında Gortyna Roma valisinin koltuk oldu.
Gortyn eski şehir oldu yeri sadece bugünün köy ve On Saints Katedrali arasında, sağ ve sol nehir Mitropoliano (eski Litheos) ilerleyen ve Libya Denizi içine dökülür 90 aşamaları, 16 Yani. güney kilometre. 3. ve diğer bulgular arasında bu alanda bu dodekastili bulundu “büyük yazıt” Biz daha iyi bilinen olduğu, başında da belirttiğim “Gortyna Kodeks”.
bunun temel bir parçası bulunması rehberliğinde bulunan İtalyan arkeolog Federico Halbherr nedeniyle (mesafe) İtalya'nın bir başka büyük Sahaf, Domenico Comparetti ve Alman ERN önemli bünyesinde yardımı. Fabricius. yazıt hep birlikte bulunmuştur. dahil küçük bir parça 15 11 sütun düşünce ilk satırları, 19. yüzyılın ortalarında, İki Fransız turist, G.. Perry ve L. Thenon yerleşik’ Bir su değirmeni köy On Saints. Yazıtın Bu part time bilimsel topluluk yazıtın varlığının ilk ipucu oldu.
Yirmi yıl sonra, Ayrıca Fransız B. Haussoulier, bulundu inşa’ Aynı köyün bir ev yeniden, Yazıtın yeni bölümü: içeren bir 15 ilk ayet (ancak yedinci sütunun sol yarıları ve ayetlerin bir kaç harf 10 – 15 10 kolon). Ama nedeniyle F yazıt temel keşif. Halbherr yukarıda belirtilen. O sistematik siteyi kazılan ve bulundu, , 1884, Gortyna Kanununun ilk dört sütun. kendisinden -çünkü yönergeleri izleyerek kazı sonuna kadar devam edemedi- Ern. Fabricius keşfetti ve son yüzyılın en büyük arkeolojik keşfi olarak kabul edildi bu yazıtın önemi kalan kısımları keşfedildi. yorumlanması, Daha sonra ki, bir nesil için psikologlar ve avukatları istihdam ediyorum (Caillemer). kadar önemli değil ama eğer ancak keşif zaman hayal, Bununla birlikte, çok yüksek olan: tarih-bulundu Yunan yazıtlara Gortyna en geniş biri olan kitabe, Metin sabit ve mükemmel durumda korunmuş. Bu oniki sütun oluşur, bu belgelerin her biri içerir 55 şarkı sözleri (Sadece sahip daha onikinci 35). Başlangıçta bir bütün olarak etiket etrafında yer alacağı 630 – 640 şarkı sözleri. boşluklar, sergilenen dolgunluk rağmen bulunca o, bir Thenon bulundu parçası ve teslim sayesinde tamamlanması sağlandı 1862 Louvre ve keşfedilen parçası diğer teşekkürler, Yukarıda adı geçen, Haussoulier 1879. Şimdiye kadar bu sadece yaklaşık görünür 30 Bizim şarkı sözleri eksik: 15 10 sütun ve 15 12'den. Eksik, aynı zamanda, 9 kolon on ilk ayetler olan. yazıt aslında şehir mahkemesinin halkalı duvar içinde yerleştirildi (Paoli). Daha sonra, Roma döneminde, zaman yazıt bulunan yasalar eski edildi, taşlar, hangi kırmızı metin Kanunu'nda kazınmıştır, Kullanılmış, ancak başlangıçta aynı konfigürasyona sahip, yapı malzemesi olarak, Başka bir yapı için, kalıntıları olan ve şu anda bulmak.
yazıt yüksekliği sütunları 1,75 ölçü ve genişliği 0,69 (birkaç 0,67). Onların harfler ince oyulmuştur, duyulacak, Yani orantılı’ o ve yazılır ve Afetler kesinlikle kullanılan bazı parts.The alfabesi bu içerir sunar Dor lehçesinin deyimler olsaydı kolay olurdu okuma 19 sadece harfler. eksik yani. harfler, O, F, X, E yerini Y ve Z, KS, P, CP ve O. Ayrıca Digamma içerir: F.
Bu yorum, birçok tartışmalar neden oldu, Birkaç okumalar nispeten bunu önerdi. Eski etiket üzerinde oldu. S.’ Bu aynı zamanda kelime boustrophedon kazınmış mesiydi, Yani. sağa ve böylece soldan sağ taraftan sonra sola ve. (Bu sütunlar da sağ sütunda başlayarak ve sola geçmeden okuma Yazıtı kaydetti) ve arkaik formu (şekil) birçok mektup. Yani başında onları yazıtı yaptı yanlısı 3000 yıl en az. O Comparetti ve Caillemer ama neredeyse Perikles'in yüzyıla IN yapmak düştü, sırayla bozulmaması için ya da Yunanlılar isteyen moda M.Ö. 5. yüzyılda bir sabah bir yerde uyandı ve tüm keşfetmek için, Geçmiş ve iş yüzyıllar olmadan. Gortyna Kodu kalma zorluğu bir tarafı arkaik ve diğer hukuki kurumlar son derece sofistike bu elemanları ve şekillerde meşgul nedeniyle (Caillemer). Gortyna Kanununun antik kabul edenler lehine Argüman hiçbir belgeler üzerinde yazıt orada belirtilen gerçeği olabilir. Gortyna Kanunu tarafından kovalanan Kesinlikle zaman, yazma bulundu (Kod yazıldıktan sonra).
sırayla alfabe YARATMAK İÇİN Yunanlıları ulaşmak için, Onlar ilkel yazılarından başlamak zorunda, bugün bildiğimiz mükemmellik sonuçlandığı. Minos uygarlığı başlangıçta Hiyeroglif yazısının bir tür kullanılır. Sonra Doğrusal'ı kullanın ((A)) Ve kurulan Akhalar prevalansı veya Doğrusal ((B)). Veya Doğrusal B deşifre İngiliz kablosuz operatör Ventris tarafından yapıldı, Bu dönemde teyit, Knossos Akalar tarafından konuşulan aynı dili konuşan. Hiyeroglif Yunanlılar tarafından Girit'te oluşturmaya başlayabilirsiniz, sadece adada Yunanca konuşan kültürüne yol verilen, çünkü. Yunan hiyeroglif bağımsız buluş ve resimsel ve fonetik karakter vardır. Her Yunan Hiyeroglif fonetik değeri olan bir nesneyi temsil. Rum ağzına arasındaki fark hattı, A ve B arasındaki fark ile sonuçlanmıştır, Tarih öncesi Yunan alanın ana lehçeleri temsil etmek şu anda görünecek. Biz başka bir fonetik değeri ile sadece lineer Teselya hiyeroglif var ya şaşmamak, veya yerel lehçesinde aynı nesnenin adını sevk. Lineer nesnenin doğrusal temsil ve simgesi için ayarlar, ya da sanatsal elle seq yazmak istedim ikinci nedeni uzundur. Veya doğrusal kutsal araştırma durgunluk kimse bilerek veya bilmeyerek fonetik değerleri her kelime çeviri yerel lehçesi yeniden uymalı dili ve deyimler izleyin farkında değil, çünkü, her kelimenin anlamları ile Yunan dünyasının her coğrafi bölgede konuşulan HANGİ ÇİFT bugün Minos ve Miken vardı. Aidonia hazinesi IN okuma ve Hiyeroglif yazısının çevirisi vesilesiyle, resimler hangi yayınlanan ya da Pazar 28/01/96 Biz Yunan hiyeroglif ve Lineer yazacağı biçimde fark. hiyeroglif İÇİNDE sfendolis yerine getirilmesinde, Biz kelime sare kelimesi Sarira gelen vardı.
Hesychius Lakonialılar'ın word ve hurma dalı demektir. Nitekim biz kadına sahip yazıt IN palmiye dalı tutan. Bu nedenle biz Phoenix diyoruz ile kelimenin ilk hecesi kullanımı ve görüntü ile hece sa İLE bu davayı peristanetai için. Tüm kutsal yerel lehçelerin antik Yunan tasvir bilerek, Biz A ve B uzatma hece işaretleri ile hiyeroglif ve incelemek başlar. Veya göz olan Yunan testereye göre izlenimi girişimi, hiyeroglif binlerce olduklarını sonucuna götürür bizi. Yine Lehçeleri hece artışı bağlantılı, Aynı görüntü, birçok fonetik değerleri atfedilen ile çünkü.
birkaç görüntü ile temsil edilen bir hece dedi aynı hece ile başlayan isimler ve çok sayıda nesnelerden. Dil bir deyişle daha zengin olması, Biz hiyeroglif ve hece ne kadar olacağını hesaplamak.

örnekler :

• MO (gram.V) buzağı kafa = MO - schos
• CR (gram.V ) meyve kişniş = CR - liandros
• KI (g. (B)) sürahi deseni = Su - Lix
• NI ( g. (B) ) Plan pout = NI - kylea (Crete Şekil tür)
• I ( ierogl.) pim = H çizim - Larry
• KY (g. (A),(B)) çizim kuş atılan = KY - knias kartal
• Y (g. (A),(B) ) Gemi dümen tasarım = Y - değeri (dümen)
• NAD (ierogl.) gemi tasarım NAD = - g
• NE ( ierogl. ve g'nin. (A),(B)) Plan tripod = TI - env (tripod)

kimin işaretler doğrusal şekiller doğrusal grafi.Kathe komut.
yazılı en eski tür, Yunan alanda bulmak, Giritli olduğunu. Girit'te üç yazı sistemleri keşfetti, hiyeroglif gibi, Bir doğrusal ve doğrusal B. Girit ve Yunanistan genelinde kullanılan bu yazı sistemleri, ve alfabenin yol açtı.
İngiliz arkeolog Arthur Evans (1851-1941) O adada çevirdi ve 1900 Knossos tepe "kafa" ile ilgili kazı başladı. kazılardan doğrusal yazı sembolleri ile kil tabletler çok sayıda ışık geldi. Bu doğrusal Minos komut Evans iki fazı ayırt: doğrusal, hangi öncedir, ve lineer B. Lineer Minos senaryonun ilk aşaması arasına tarihli 1750 ve, 1450 Örneğin, hakkında, İkinci aşama yaklaşık Crete gerçekleşirken 1400 Örneğin. Lineer A işaretler Girit boyunca bulduğu Bu fazlalaştı, ve sadece Knossos Doğrusal B işaretler.
Lineer A metinlerin büyük toplama oluşur 150 Bazı kil tabletler, güney Girit bulundu, Bugünün Kutsal Trinity. bu işaretler, bunların çoğu bölük pörçük olan, Tarım ürünlerinin ağırlıklı listeleri gibi görünüyor. Lineer A Diğer işaretler Phaistos bulundu, Knossos, paleokastro, Girit başka yerlerde ve Archanes.
Doğrusal yazı A sembolleri dört kategoriye ayrılabilir:
(a)) Şekiller ve metrik.
(b)) vokal.
(c)) bileşik.
(d)) ideogramların.
fonetik semboller ve ideogramların farkı ve ayrım her zaman açık değildir.
Doğrusal B. Evans, sadece Knossos kullanımda olan görüş bildirmektir yaptım ve için erken 14. yüzyıl M.Ö. saray yıkılmasından sonra kayboldu. Evans Lineer B " 'kraliyet büyü bir tür hipotezini yapılan, Sarayın katipleri tarafından geliştirilen ve Knossos sadece kullanılan. Ama teori tartışmalıdır, işaretler Doğrusal B ve Yunanistan'da bulunduğu gibi.
Bağlantı Lineer A ve Lineer B hassasiyetle tespit etmek mümkün değildir, mümkün değildir kadar doğru belirlemek ve zaman Girit'te iki yazı sistemlerini başladı ve durdu için. bir süre paralel olarak kullanılan Muhtemelen bu iki yazı sistemleri. Yunanistan'da, Özellikle Thebes, Mycenae, Orchomenus, Tiryns, Eleusis ve başka bir yerde, kavanoz üzerinde bulunan semboller, Lineer yazma B sembolleri gibi. Ama Lineer B kil tabletler Carl Blegen tarafından sistematik kazılarda sırasında Pylos yakınlarındaki Miken sarayda bulunan 1939. Pylos paneller incelenmiştir ve yayınlanan 1955 Emmet Bennet. anlaşılır biçimde, Yazılı tabletlerin keşfi, Girit, ve kıta Yunanistan, neden büyük ilgi. Birçok bilim adamı, bu işaretlerin metinleri deşifre denedi, tatmin edici pozitif sonuçlar. Ama Lineer B tabletleri deşifre zafer kime ait tek İngilizce Mimar M. ise. Ventris. Ventris büyük bir izlenim Evans çalışmalarını yaptı ve ısrarla ve büyük bir gayret ile çalışmış, Lineer B şifresini çözmek için. büyük çaba ameiftike. , 1952 onun sonuçlarını yayınladı, hangi ile Lineer B komut Yunan olduğunu kanıtlıyor. yazma artık denir "Miken". Ama okumak işaretler bize tarihsel bir metin vermeyin, ancak yöneticiler ve o dönemin tüccar olan mal ve varlıkların tüm listeler. Bu nedenle, işaretler bize gerçek tarihsel bilgi vermeyin.
Lineer yazma B İşaretler, Kıbrıslı ile büyük benzerlik gösteren, Onlar şimdi iki ana tipe ayrılabilir:
(a)) ideogramların
(b)) hece.

Lineer B hece komut temelde. Çeşitli bilim adamları fonetik değerleri hakkında bazı şüpheler dile getirdiler, Önerilen okuma metinleri için grafik sembolleri ve kuralları Ventris atfedilen kim. ancak genel olarak hemen Ventris şifresini kabul edin.
Dil sadece bu değer kendisi ve vektör değerleri olduğu bilinmektedir. Ventris Doğrusal B yazma edilmeye antik Yunan kültürünün tarihine ışık attı, Bu Homeros döneminden önce anakara Yunanistan ve Girit yüzyıllardır var olan. Doğrusal işaretler hiçbir gerçek tarihsel bilgi içermesine rağmen, Bu dil Yunanca olduğunu beyan ve ikinci binyıl Yunanlılar özel ve sosyal hayatın birçok yerinde aydınlatmak.
Geçerli alfabe prevalansı İon-Çatı Katı olan. Her Yunan şehir devleti alfabenin kiracı vardı. Çok küçük varyasyonları ona her alfabe o geri kalanından biraz farklıdır yapılan. iyonik aslen 27 yazı, Korint vardı 24 yazı, Kritikos 21, Milet 24, Halkidiki 25. Tam olarak ne Latinler ve şimdi tüm dünyayı kullanır. Yunan alfabesinden de Etruscan soyundan, Kiril, antik Frig, Likya'nın, Lidyalı, ERMENİ, kesim, GOTİK, ROMEN(Latina benzer).

Yunan alfabesinin her harfi tam anlamıyla ya da mecazi her kelimenin ayrı ayrı anlamı, ait olduğu tanıttı sabit bir kod önem içeriyor. Şiddetli dilsel ve etimolojik yaklaşım Dor ve Hatzigiannis yaptık. Özetle biz öğrenmek :

mektup A.(alfa) otorite olarak, geliştirme ve oluşturma (aldainein, artırmak için bir şeyler yapmak. büyüme kavramı Al kökü üretiminde ortaya çıkmaktadır.). harfin şekli merdiven tasvir, başlangıç, geliştirme yetkisi (Dor İngilizce alarak düşünün). MADDE Alfo rağmen, diğer elementlerin evrisko.efrethi ilk gar : alfano = evrisko, ktomai ve alfi = Ktesios. Onların veri evren: hava, Aelios, eter, sıçan, kan, als, yetki ve adam. BİR kelime DAN Homer alfesivoiai, s Samiler alfi etkiler, Hatta fonetik değeri sigma vardı alef = Vous.

B harfi(beta) bolus fiil azaltılmış, korna sesi, kuvvetli rüzgar sesini kükreme (sesler ve hareketlerle mani anlamı içinde Vanchos). Beta yolcu olarak izah edilebilir- bu yükselir- devam et (Sonra) İlk harf. GERÇEK ifadeler GRAFİK ardışık dağ çıkıntılar ve dips temsil. Anımsatan doku yelkenleri ile patladı(şişirilmiş yelkenleri).

mektup C. (gama) arazi ile ilgili (Dünya isabet araçlarının sesi). etimolojik süper aile ca-parçalamak-Gaia DAN- evlilik- nesil, ya da bedensel ve zihinsel doğum, geliştirme veya yetişme veya kültür veya kara ya da doğal nesneler tedavisi. açılı iki synatomenai eftheiai olduğu, gony-((a))hacimleri ve (sp)Yeryüzünde kayar galeion sesi G..g neden olur..

mektup D.(delta) şeklindeki haliç ve tapınaklar panelin. O eserin kavramı ile bağlantılıdır, oluşturabilirler, Onun muhteşem illüstrasyon, manevi, makul olarak, zorlukların yenilgi (oluşturmak öğretme-öğrenme-dao =).
mektup D.(delta) Bu, doğrudan Lineer B gelen, diğerleri gibi. Ortaya çıkan ses gelmesi muhtemel ve doupon olduğunu, Ses o EP deltoid balta. Kratilus'unda Platon onun "delta sıkıştırma gücü için konuşuyor).

mektup E.(epsilon) bu niyetleri sunulan, ifade, göç, s ff ortamı gösterir, Kimin GENİŞLEME civarı, Bir başlangıç ​​noktası veya referans mesafe (Ben = duyuyorum, Ben belirli bir konumda bulunması ve ne gitmek gel am =). E. açık şekli temsil CONCEPTS boyalar.

Z harfi(zeta) kaynaşmak ANLAMINI ilan, kaynaşmak, ısındı zao / Zeo. kargaşa ve TO düzensiz dönme hareketi baş dönmesi VE ateşli daha zoros İÇİNDE kavramı, mümkün. Nihayet Homeros hayvanat bahçesi İÇİN, Enerji eylem ve ivme ortaya. Z harfi analistler S ve D., Bu nedenle p-yrigmos altında D-Cı. şekli ile iki ucu köprü sembolize, zefgnymi.

mektup H (eta) daralma veya antektasi kaynaklanan. Τό (,) Dorik antik karşılık gelir lehçeleri ÜZERİNE ((a)), Miken (eje), Tavan Arası (eğer). Dor ve İon Harita ((a),,) Empatik ve soru işareti verir (ya da). Eta EC veya, makrofonia alfa. Şekli Şekil A'da bir mutasyon ve başlangıçta daseian nefes AŞAĞI LAID.

mektup I. (teta) konumu temsil, rol, bir alanda yerleştirme. Temsilci ve oda, teşekkürler, ev, sıcaklık (taht, bank, göğüs, pozisyon Tanrı = Çalıştır kavramı yaklaşımdır.

mektup I (zerre) Rektum yönünü gösterir, direkt bir, yönünün, nokta veya hedefe doğru yol (Ben bakın daha fazla çalışma =, vurmak ve IEMA = koşturma ve ithys = düz). iota öğesi, zehirli hayvan iyon rağmen. Nasıl virüsün s rektum olarak gar oh peprotai yürüyüşleri olarak, ya da öylesine ve bu nedenle doğru Varlığı yazma, inixato veya ok virüslerin kalein iota.

K harfi (kappa) içeriği gösterir,dahil (Kaptein = Scrounge, kafatası = konut, kutu ). Ya da etimolojik hiper Bayan- ve ailenin etimolojik, fiil olarak CAC, mektup n içeriğini kapsayacak , adını hangi Cap-fa Kappa önerdi (dudak p asimilasyon,f). harfin şekli sapı İÇİNDE izin kapatan gergin avuç göstermektedir. K tam virajlı ve köşeler, kesme ve bükme anlamını yakalar, muhtemelen ichopoiiton.

mektup L. (lambda) etimolojik hiper Aşk simasiologikos temsil- zımpara kaplama veya malzeme sonu ve sonucu ya da öğütme ürünü olarak kazıma, parlatma ya da yakınları Kelimeler haline Shine : RU taş =, lachos = payı, lazomai = aşırmak vb. harfin şekli aşındırıcı keskin alet şekillenir. Ve L. Plato diyor: Glotta Lambda arada kaydırdı, adlı onu GF pürüzsüz ve şekil İÇİN BU olisthanein VE yağ ve kollodes..Os forseps benzer, almak, ganimet, lafo.
Herodot I'de 117 aydınlatma Pasang yönünü göstermektedir

M harfi (ul / kas) hiper DAHİL (Mar- Eski maiefsi )hangi onun köken anlamları vardır, analık, kullanım hileler veya contrive (savaş). Ya da doğum yöntemi gerçeği gönderme ve öğrenme modu kullanılan. M. adı(kas / ul) mygmo ile konuşulur kılmak ile ilgilidir (kas tonusu ile) Dudakları sıkıştırarak. harfin şekli bir kadının göğüsleri gibidir ve kapalı dudakları ile telaffuz. O benzetti ve iki kapalı dudakları ile: kas öğesi, Tina mygmos ya Sonuç ekfonisis sahip, Burun delikleri giden yoluyla O'nun kas tonu Estin DEĞİL mygmos.

N harfi(Nu / h) It has batma ya da telaffuz adını alır, ancak ve konik sivri uç olarak göstermek, zirve nakışlar, musluklar. Τό (n) bir şeyler fonem karakteristik çene-Kanada-çene sözler, mektup N. kakammeno açısal kama konik şekli İLE sivri dişleri İLE BAĞLANTILI. Sürekli eğilme geometrik sınır eğrisi ulaştığı gibi anlamı vardır, KURULUŞ konut, sarma veya referans noktasının çevresinde konut rotasyon. ( Bu kapak potasyum kulübe imalatı sağlar, ev, knafos-tapınak ). Ya da ipucu çıkışına yol açar, bu yüzden omorriza su. Nu nefes üzerinde, nefes, ışınları. Eflatun diyor: d'AF'nin N.Y. ses aisthomenos eiso, onomasen içinde intronlar.

O harfi (Xi-DS) xyo Of türemiştir, lehçe, ovmak. türevleri hackle, sıyrık, odun dokusu (exesmenon). kuru kavramı, Kuru önemi açıktır verir, bu yüzden Xanthos. harfin şekli sandviç kazıyıcı ya da komisyon biridir. Bu arada grafesthai diğer uzun olmasına rağmen ÖĞE xeesthai. Başlangıçta CS olarak egrafeto, GA, LS.

O harfi(OMiCRON) Şeklin semantik. dairesel kapalı olarak Omicron'a önemini gösteren örnekler kapalı alana kapalı, AYNI ZAMANDA entegre anlamı dahilinde, onu bitmiş, onu hazır (yasa, Domos = ev, çöp çukuru, Fakas anlamı dahilinde aldatma, lop, yani menfez boru vb). fonem boşaldığında şeklini dudakların yuvarlanması benzer bir dairedir.

mektup P. (ml / dk) kelime ml glikol denilen. Bu erişim anlamı vardır, giriş. M sonra dudak basıncı telaffuz. Teşvik Edilmesi ve aynı şekil, iki sütun ÜZERİNDE sembol piesos olarak plaka yerleştirilen.

P harfi (PG / Euro) denilen akım-BY Euro fiil, Dorian Roman ve Homer P ve her zaman Dor cp = s asimilasyona yol açan gp ile bulundu. harfin şekli kafa veya yargıç akışını gösterir. akan sıvının esas ses ne olursa olsun fonem P taklit. MADDE rağmen akış, Sıvı esti gar ve evmalakton ve Duce yağ psi.

mektup S. (sigma) İki tepe oluşan, sigyno = cirit BELİRTİLEN, mızrak. Ya da atış atma hava karakteristiği tıslama sesi üretir, bu yüzden ve hırıltı veya kök, syrix (müzisyen flüt)kath'oti demir mızrak veya akrodoratia olan demir. Şekil iki zirvelerinden diziden gelen V + V spears.

T harfi (t şeklinde) yükseklik ve gövde için dik adam sembolizm gelen (TAF = Büyük, Teftamidis güçlü). tutum yararlı gibi görünüyor Plato karakterize. Ne olursa olsun fonem aracı tıklayarak tee taklit, şekil diğer şeyler ve çekiç anımsatan iken.

Y harfi (wye) Islak reseptörleri veya boşlukları ve konveks temsil. gösterge fincan, lamba, amfora, hamile, dalga, önbellek vs.. Myken ideogram Y ve demek sıvı ile aynıdır. Su aynı zamanda Y ile ve. Açıkçası o içbükey veya dışbükey.

mektup F. (phi / yaprak sandal ağacı sandal ağacı) Fimou şekli olarak (sfigmou) dizgin, Kaz sürüsü. Ne olursa olsun Fimos bir olgu ve aynı zamanda sadak veya velothiki, Deniz Feneri = giysi olarak gövde, faskolion, Şişe örme vazo. F taklit her bir faz ve üfleme iki dudaklar ya da iki şişmiş yanakları sembolü(F-ysao, F-as, F-Salman kararı, F-füme balık vb).

X harfi (xi / toplu) Kelime elbise DAN, Bu komiser katlanabilir ortada, ve peçe olarak. X ennoiai tarafından Ai apodidomenai çoğunlukla sıvı veya katı dökülme vardır, döküldü kum akışını ölçer Şema şekline ilişkin. Ayrıca x-ronos ölçülen veya kum saati olarak, Her iki yerde geleceğe geçmiş x SAĞLANAN nerede kum veya. Veya kum önce, o nereden geldiğini o kum harcanan (an aslında olmasaydı).

Y harfi (WI / psy) psilon ve çıplak ya da hafif silahlı savaşçı takviye temsil. Bu y için yay S ince mücadele silah sistemini göstermektedir (ya da sol alt). Y, daha sonra ve ekspres CP ile gebe, STS, FS. bip sesi ile çalışır : "Bu, büyük bir gürültü ya da ekfonisis ve koordinasyon böylece hırıltı neden olduğunu ya da ne sadece Psi, diğer dEĞİL, Bir psafei zaman o, Varlığı yinelenen

». Z harfi (omega) yinelenen Omicron'a olarak, abartılardan üzerinde durularak ikincisi önemini belirtir. Ne olursa olsun, omega-Ocean = herhangi bir metni etrafında, arazi yuvarlak. harfin şekli kapalı ağzı çok açık OMiCRON olduğunu, Çalışma ortamı tümüyle sınırlayıcı ve muhafaza (Oh). Ve Omega sonra aittir ve Z kadar oh iki katıldı ve koştu Simonides'e TARAFINDAN oluşturuldu. Kalan üç harf, digamma, Koppa VE Sampi, 403pCh Archon Öklid için çıkarıldı.

ALFA-BETA-GAMA-DELTA-EPSILON-STIGMA-Zeta-Eta-Theta-Iota-Kappa-LAMBDA-MI-NI-XI-OMIKRON-PI-PO-SIGMA-WDD-YPSILON-FI-XI- WI-OMEGA.

AL FA, BH GA, ((A))MA AL ((E))L. EW konglomeraları, F(,) IGMA, ZH TA, TA, GH iota U. palmiye, MA, MH gece, MIKRON, YANGIN IGMA TAFY((E))Y konglomeraları, TA MEGA SOUL.

Al anlaşılır güneş =
Fa-th = Işık
fiilin Bn = zorunlu gitmek
(marş, hadi)
Ta = yönelme makale Dorik tipi,
içinde
Ca = Dünya (Dor tipi)
ama = (adv.) aynı anda
El görünür Sun =, gelecek olan
EW = Fiil epsomai, Ey-Rout, pişmiş
Çamur arıtma çamuru = (isim), çamur, kil
= Zorunlu fiil istimi üzerinde
Igma = çökeltme, öz
Zn = zorunlu fiil canlı
H dilek fiil am, ben
Ih = zorunlu fiil seti
Iota ioga =, egolar
Palan fiil çarpıntı = (zonklamak, döne döne gitmek)
sıfat Pallas- pallousi,döner (karş: Pallas Athena)
Sci Ca diğer tip =, yeryüzü (karş:
Damitir, Dimitir, Dimitra = Mother Earth)
Gece = gece
O = Hangi, Bu
phy(οι) = Optative fiil fyo (filizlendirmek,
şekiller)

AL, YOU IŞIK KİMİZ, ON EARTH GELİN! VE EL LIVE ME etkinleştirmek için bir yağış yapmak PSINETAI.AS İÇİN IŞINLARI SOUSTIN ÇAMUR atmak, Var ve yerin üzerinde durmak. küçük ve efervesan çamurda YANGIN mezar yerleşme tehlikesi IS GECE hakim DEĞİL LET, PM VE SOUL GELİŞTİRİLMESİ, DSÖ BÜYÜK IS, Her şeyden önemlisi!

şekil ve Yunan alfabesinin figüratif temsili ile mektupları şeklinde analizi doğru telaffuz olarak ve Yunan kökü gösterimler tanımlamak ve kelime veya nesneler ya da kavramlar hangi temsil, Yunan dili elemanları ile sembolün dernek talimatları. kendisi Yunan Yunan dil sisteminin harflerle birleştirir ve gerçeği gösteriyor ki harfler sadece Yunan dili ve ifade anlamları. Ya da dahice keşif HANGİ maalesef bilim veya cehalet, dil sorununa bir devamı ve unutulmuş Platonik yaklaşımın tamamlanması rağmen (Kratilus'unda). Yunan dili başka geldiğini veya Set teorisini erir, sadece konvansiyonel olmayan bir dil olarak çıkıyor gibi, veya sadece bu gösterenin ve gösterilen arasında nedensel bir ilişki gösterir.
'Fenike' BİR Yunan fonetik değeri sigma ile öküz ve denir Alef demektir. B kulübe gösterir ve Beth denilen, C deve ve denir gkimel demektir. ses ile hiçbir ilişkisi, symainontos ve symainomenou ARASINDAKİ görüntü ve şekil.

Ne olursa olsun Damianos tombul, yaptığı çalışmada ( Doğum ve Yunan İncil yorumlanması, Atina 1987) O özellikleri yazıyor : "Çocuklar Yunanlılar Fenikeliler yazılı ödünç alınan bu öğretilir. Nasıl Yunanlılar insanlar çok etkileyici yaptı, orijinal, iconolaters, becerikli, o ödünç şekillerle konuşulan konuşma yakalamak mümkün, Kendi ruhuna yabancı, "Kendi olaylar ve tabii ki tamamen mekanik. Yunan lehçeleri :
(a)) iyonik – Attika
(b)) Arcadocypriot
(c)) rüzgar
(d)) Dorian
İyonik – Çatı lehçesi sonra ikinci gelişme "ortak" saf İon ve Attika temiz dialekto.Tis bölünmüş, Helenistik dünyada konuşulur.
çağdaş Yunan :
(a)) Pontus
(b)) Kapadokya
(c)) Tsakonian
(d)) katoitaliki.

Bunların dışında lehçelerinden, Tüm Yunanistan ortak Modern Yunanca sayıda yerel varyasyonları içerir, deyimler veya glossimata. Bunlar birbirinden çok farklı değildir, Bu çok zor bir konser oldu, lehçeleri gibi. deyimler kuzey ve güney ayrılır, 38 paralel rastlar ve Korint Körfezi geçen hayali bir çizgi ile, Attika ve Viotia sınırları, Evia ortasından, Ege devam eder ve M Smyrna kuzey biter. Asya, dilbilimci G. ayrılması uygun. Chatzidaki.Ta kuzeyinde bazı karakteristik özellikleri vokal güney deyimler farklı. Genel, kuzey onların vokal yeniliklere ayırt, güney daha muhafazakar ve aynı zamanda birçok antik sözcükleri içerir iken. Fakat lehçeleri ve deyimler ayrılık her zaman istikrarlı değil gibi çok, nedeniyle çeşitli sosyal değişikliklere. Modern zamanlarda en ağızlarının şekliyle "ağız" için kullanılması gelenekseldir. Yani, Biz Kıbrıs lehçesinin konuşmak duymak, ortak Hellenistik Girit veya dialekto.Oles Makedon lehçeleri ve Modern Yunan deyimler. istisna sadece Tsakonian olduğunu, Antik Dor lehçesi kaynaklı.
Belirli symvolon.Ta sembolleri yüklenirken olan yerlerde yazılı kelime ayrılması noktalama noktaları denir ve takip ediyor :
(a)) nokta (.). Bir dönemin sonunu işaretlemek için hizmet vermektedir, Mükemmel bir anlamda kapsayan ve ses durdurmak cevap. nokta kitaplarında girmiyor, kitabelerde ve başlıklar halinde.
(b)) noktalı virgül (·). O daha az kesinti yapmak için hizmet,Ne nokta ile ve daha,Ne parti.
(c)) parti (,). Bir dönemin iç kısa bir stop yapmak veya nefes için bir şans uzun bir cümle vermek için kullanılan. genellikle yazılı olarak kullanılan.
(d)) soru işareti (;). Bu ironi ya da şüphe göstermek için bir bildiri ile bir soru cümle ya da parantez içinde sonunu. Biz yanal soru teklifin sonunda noktalı virgül koymak.
(e)) ünlem (!). sonra hayranlık ifade eden cümleleri tarafından belirtildiği, sevinç, üzüntü, umut, korku vb. ünlem ifade ünlem ile başladığında, ünlem cümlenin sonunda virgül ve ünlem işareti girer, sonra sonra. Ne zaman ünlem parantez içinde, soru veya şüphe beyan.
(f)) kolon (:). Bu önceki ve sonraki arasındaki ilişkiyi göstermek için hizmet vermektedir. Yani birebir gösterilen ve tırnak içinde ileri Not, Teklifin bir açıklama ve üzerine önümüzdeki atasözü ya da atasözünü sevk.
(g)) parantez (()). Eğer açıklamak veya ek olarak adlandırılan kelime veya kelime öbeği kapatmak için hizmet vermektedir.
,) elips (…). bir şeyin göstermek üzere işaretlenmiş tereddüt veya korku susturulmuştur, ya da bir kez girmek ve gereksiz olduğundan bir şey susturulması, ne şu daha ama vurgulamak için.
(I)) bir çizgi (–). O tire büyüktür ve parantez veya parti değiştirme kaydetti veya kişi konuşuyor değişikliği göstermek için.
(j)) tırnak işareti («»). Onlar bir kişinin sözlerini kapatmak için kullanılır, Yani burada sanki sadece söylenir, Bir diyalog kişilerin kelimeleri ayırmak için ortak dil ve hatta yaygın olmayan farklı ifadeler ayırt etmek, yani tire yerine. Giriş notu da kitapları kapatmak için, haber, vb gemiler, Bu tür menkul geri kalan daha farklı verilerle yazdırılır sürece.
nokta, virgül ve noktalı virgül tırnak tarafından işaretlenir, onları ünlem işareti ve soru işareti iken, ama onlar tırnak içinde metnin ait yalnızca.
Ya da bilim Yunan aracılığıyla esfyrilatithike ve gramer Yunan buluş. Bizim edebiyat Yunan… ve hemen hemen tüm kelimeleri 'Yunan vardır. Ya da Henry E1422 talimatı üzerine İngilizce dil, içeren sadece 27000amigeis Yunanca kelime ve 234000 kim birinci ya da ikinci bileşik Yunanca kelime var. Nomenclator Zoologicus Esasları veya zooloji terminolojisi 1994, O bulduklarını 337.789 hayvan cinsleri, olan 196000 isimleri tamamen Yunan edildi. Tıbbi sözlük Dorland1994 ALTINDA THE içinde 68%, botanik İÇİNDE 60% Sözlük D.Kavadia ve bilimsel ve teknik terminoloji THE ALTINDA 45% Mc Graw-Tepesi Sözlük altında, tamamen Yunan kelimeler.

Ne İngiliz "Dil" ;
• Bir - Smg, bir
• Master - magister Mastro ve maksimum
• Sanat - Άρτιος
• Kapsam - perspektif, niyetinde
• Herhangi - Ένιος
• El - Χανδάνω, içermek
• Veri – verici, Verilen ex DME
• Sözlük - Parlak, glossa, dil
• Mutlak - ab(s)ud Mutlak
• Gerçeklik - Arş (Yanal) Rezo, do
• Varlık, Var - + istim üzerinde, existimi
• Sarsıntı - Σείω
• Plan - Planos
• Profesör, Ikrar - Pre + Fimios
• Mod - Nasıl, Mede = desen
• Mix - Μίσγω, karıştırmak
• Seçenek - Οπτεύω
• Karmaşık - Debriyaj
• Farklı - farklılık
• Dans - Δίνησις, dynefo
• Silah - Άρμενον, silâh, ekipman
• Taklit - Μιμήτωρ, mim
• Bellek - Μέρμηρα, mermirizo = bakımı
• Dikte - Δείκνυμι
• Eksik - Άπειμι, kaçınmak
• Mortal - Morrow = Ölüm
• İtiraf - SynFasko kontrolleri =
• Genesis - Genesis
• Melankoli - Melankoli
• fırsat, sahip olan + Porto - Komisyon + I can, harcamak, nüfuz Pire ve Korsan diadi =.
Antik Atina topraklarda ne olursa olsun deney, çayır adacık oldu. sırayla geçiş Perama denilen adada birisi ulaşmak için, geçit. Orada bile bugün ya da Perama alan Salamis gitmek için. Latin Portus = Liman = Liman ve Porto iletmek nerede ve sözler geldi. Şimdiye kadar Pire tüm dünyanın limanlarından vaftiz babası oldu
(Strabon Coğrafya A,C59- "Yunan kelime" Anna Tziropoulou istikrar)

İNGİLİZ DİLİ : Bir dil oluşumu, Hiçbir cins vardır, hiçbir sonlar vardır, likid. Deneyciliğin sahipti : Bir grafik Merhaba dedi ve A telaffuz edilir, EI , ah

"..ean Tanrılar ya Yunan dili echrisimopoiousan olacak synomiloun .."
Çiçero (hatip üzerinde)

Bugün ya da demoticists tarafından zarar Yunan dili, Ama bile demoticist Psycharis yazıyor:

'Dil ve ülke AYNI vardır. ev ya da ulusal bir dil için bir mücadele, Bir "mücadele. insanların yazılı bilim adamlarının dili ve dil arasındaki farkı yarattığı sorun, Helenistik dönemde şekillenmeye başladı ve Bizans ve Modern Yunan miras olan.
Türk işgali sırasında halkın dilinde yazılmış ders kitaplarının için gerekli olduğunu, oligogrammatous köle Yunanlıların anlaşılmalıdır. Yani, N gibi Bilim adamları. Sophianos (15yüzyıl.), maximus Kallipolitis (16th-17 yüzyıl.), francis Beanie (17yüzyıl.), Elias Miniatis (18yüzyıl.), Aetolia Agios Kosmas (18yüzyıl.) ve pek çok diğerleri demotic yazdı, Elbette eksik ve arkaik dilde yazanlar olmadan.
18. yüzyılın sonlarında ve 19. yüzyılın başlarında bilim adamları ise dil sorunu üzerine ayrıldı· Birçok antik yazdı ((A). gazi, N. dük, N. Theotokis, P. Kodrikas), Şehirde diğerleri ise ya da yakın (kral, (C). Konstantas, (D). Filippides, (D). Katartzis, (J). Vilaras, (A). Christopoulos, (D). somon). Tipik A. durumda. Korai, kim kelime ve demotic dil arasında bir orta yol önerdi: şehir sözlerinin türlerini tutar ama edebi sonlar ekler. yerine balık opsarion söyleyerek, kuşa Poulios, Bunun yerine ev kadını oikokyrios vb.
dil sorununun devlet ilk metepanastatika yılda aynı kalmıştır. , 1853 P.. Soutsos eski gramer kullanımını öneren antik Yunan diline geri dönüşü vaaz, Antik kelime ve antik sözdizimi. , 1888 G.. Psycharis, Paris öğretilen, serbest kitabı "My trip", dil sorunu sırasında bir dönüm noktası oldu. Psycharis belediye milletin bir yazı dili olarak kurulması gerektiği vaaz. bu hutbe, olabilir rezervasyonları rağmen çözümlerden biri önerdi, çok yakında meyvelerini vermeye başladı· yazarlar giderek yöresel dilde yazmaya başladı, girişimleri belediye eğitim ve entelektüel hayatın diğer alanlarını belirlemek için yapılmıştır.
, 1917 Venizelos, hükümetin belediye ilköğretim okulu kurulmuş ve son iki sınıflarında pürist sınırlı. , 1941 Devlet tarafından verilen "demotic Modern Yunan dilbilgisi", hangi derlenmiş özel bir komite başkanlık ve M raportörü. Triantafyllides'de. Komite belediye kelimeler gramer unsurları ve sözlü geleneğin sözcük hazinesini kurdu ve uyarlanmış.
her siyasi gelişmelere doğrudan ilişkili regresyonlardan sonra, şehir Devletin resmi dili oldu 1975 ve gelen 1976 Ders kitaplarının kademeli derleme.

Yunan LANG nihai darbe her şeyi verdi methylfurfural, nerede kararname ile Yunan dili kaldırıldı, yararsız gramer kurallarını ezberlemek ve bir dil barbar konuşmak için bize zorla.
Biz kabul ve biz var, sondaj ve sürekli th korur- anlık -t tarafından değiştirildi- ve Plato Plato oldu, Sofokles Sofokles vb oldu.
Biz insanların dilini konuşmak gerekir argüman büyük aldatmaca olduğunu. Sonra "şiddet" halkı tarafından cahil, Okuma yazma bilmeyen ve eğitimsiz, dilini seçmek için ona nasıl Şimdi.
Onları danışmak olmadan Hıristiyanlar çocukları vaftiz, Çünkü yaş grubu için, Onlar iyi anlayamıyorum. Doktorlar sormak olmadan çocukları aşı, yine onlar onlara aşı yapar ne kadar iyi anlamadı, çünkü. Ama başka görmedim zaman konuştuğunuz dili seçmek için nasıl Yunanlılar. Ve nasıl bu kadar çok savaşların ardından başka bir dil konuşmak mümkün, açlık, ve sefalet geçen yüzyılda tanıştı. Onlar seçim değil çünkü Böylece okuma yazma bilmeyen ve eğitimsiz kalmaya zorlandı. Bu dil mücbir sebep nedeni öğrendim ve çocukları verdi. Bunun yerine politikacılar doğru dili geri, ve tabii ki insanları sopa, vaftiz ve aşı gibi, İnsanların bir kısmını kullanılan bu katanagki dili benimsemiş. suça geldi bir ürün meşru. İspanyollar AB'den çekilme tehdidi. Basitleştirmek amacıyla Lexie Espania ve üstesinden gelmeyi durdurdu ya da yaklaşık halinde. Ancak, İspanyolca dil birkaç yüzyıllık bir geçmişi vardır, ve nOT 9000 yıl en az.

Veya dil monoton eğitim ve entelektüel ilerleme oldu. Hangi dili zayıflatmak, Yunanistan themeleia manen zayıflatır ve. Büyük Goethe dedi: "Ben tüm dillerde St. Peter müjde duydu. Gece "içinde görünür ya da Yunan antichise San yıldızı. Nasıl atalarımızın konuştu yaptım : veya Yunan dili dil müzik. Ya da ses anlamıyla yukarı ve müzikal ölçek aşağı gidiyor. Roman vatandaşların ilk olarak Roma Yunanca duyunca Yunan hatipler tarafından dile, insanlar Nightingale olarak konuşan meleğin apothafmasoun akın etti. Ya da Yunan dili sadece armonik düzenlenmiş alanların ünlü ve ünsüz harfler vardı çünkü her zaman topluluk sondaj vermek Krasin düzeni melifthongon uyum ve melodi olarak sivrildi. pürüzsüz ile kaba, Yumuşak sonra sert, euphony kakofoni sonrası, efproforon ve dysekfora sonrası. Halikarnas Dionysius'da : "Kan ve üye zevk, kelimeleri ve ritimler ve metavolin..oste veya işitme sahip olacaktır için.". sadece sonsuz güzellik şarkı gibi Yunanlılar insanların erasimolpos oluşan dil, logodes üyesi amaçlayan, yani müzikal söylem. Plato yere opsonik ..osper hızını ve melodeon "Gerekli, NOT harfli kelime müzik…»( Devlet 549-B). Ne olursa olsun Dimokritos "euphony ve disfoni harfleri üzerinde" bütün bir risale adamıştı, Aristophanes ile uyum konuşuyor Ne ise "Amin babalar rivayet". müzikal çalışma yazılı Batlamyus: "Üç ayarlanabilir : üye, fiziksel hareket ve kelime ". Pisagor sesin özel harmonik tarafından Dorikin lehçesini tercih ve kıdem OLDUĞUNU atfedilen. Arkhilokhos ve her şeyi Bakkhylides'in ve özetlemek neler Aristoksenos Hem: "Kelimenin şarkı ile ve şarkı yoluyla Yunanlılar konuştu". Yani sıkı Cicero hatip On kitabında gözlemlenir olduğunu: sözleri ve nesir yapmak için "Yunanlılar yoksun küçük, çok onlar gibi harmonik ses olarak ". Her şey İyon Adaları asilzade Dion. bir melankoli sonuca diyor ki Romas kateligontas: "Böyle bir dil Tanrıların konuşma insanların ağızlarında ekakopathe mellowed". O'na Yani doğal ve gerçek dalgalanan Hollandalı bilgin Erasmus olarak çok az bilinen kavramlarla geri efilodoxise, Rotterdam THE doğdu kim 1466 ve İsviçre'de öldü 70 yıl sonra. Eta telaffuz epsilon sürece, b,(c),(d), Sert ve Latin b gibi keskin istiyor,d,g, Z olarak zd VE teta aspire tee olarak tanımlar. ekleyerek Ayrıca F aspirat (,) PF gibi bir şey yapma, süre (x) Zayıf kappa olarak tercüme. Ya da bizim AGİK kalın nefes olarak telaffuz, hatırlatıyor (x) ve kompleks içinde bile duydu. O-th th çözülür sahip, th olmadan bizim dilimizi bırakır ve davranır inci gibi Wye. Veya Erasmus rastgele kötüye olmadığını. bir Erasmus ve daha sonra çağdaş Yunan tarafından eski bir metni okur, antik ve modern Yunan arasında hiçbir yakınlık yoktur hiçbir sanki görünüyor. Bu bir tesadüf değil, ama zulüm haklı, bugüne kadar Haçlı Seferleri itibaren Yunanlılar yönelik kıskaçlar ve adaletsizlik. Modern Yunanca yok sempati, Bunlar eski Yunanlılar torunları olmamalı. Bugün ceza yoluyla Yunanca konuşmaya Yunanlıları başarmış. Yani De Viribus rhytmi IN Isaac VOSSOU Primes Yunan gerçek telaffuz herhangi bir ilişkisi yoktur nasıl yazıyor nerede. Bu nedenle tonlama İÇİN Modern Yunanlılar eski Yunanca ile ilgili değildir, nerede şimdi sadece Avrupalılar biliyorum. Erasmus sonra bu nedenle nedeni, Diğerleri Dutch geldi, Bizi düzeltmek ve ton istedi. Yine yaygın bilinen değil Hangi. Isaac VOSSOU Yunan gibi Latince olarak vurgulanmış olmalıdır iddia. Bu genç adaçayı unutulmuş görünüyor nasıl isim ve dilbilgisi bilim ile birlikte dünyayı echarise Dionysius Trakya ve "Sanat Dilbilgisi" işi: "Ton Estin mezarında yaptığı akut veya omalismon içinde uyumlu ses veya anatasin apichisis ya da tilde içinde periklasin". Porfiri da diyor: "Ton Estin epitasis ya enjeksiyon ya da euphonium sahip hecelerin mesotis". Ne olursa olsun Issaak projesinde ihmal ve Herodian: "Katolik Aruz",ve Alexandrian bilim, kim olduğunu ve Yunan gerçek dalga tutar, atanan vurgulamak onları kuralları. ve olsa,s etrafında benimsenen Yunan dili Latince vurgulama teorilerini anekdiigites 1700 aksan olmadan Yunan metinleri typonontai başlamak için tutarlılık Hollanda'da ve İngiltere'de hem. Tuna döndü 100 yıl sonra her şey İngiliz Parson her şeyi latinizon tonlama Yunan dilinde uyumsuz olduğunu kanıtladı.

Genellikle Yunanca kelime Yunanca gerçek bir usta olarak Erasmus sergilediğini anlaşılmaz şekiller telaffuz, Kolayca gerçeği anlamak: evdokimein e-th-do-ve-ile-in olur, Settlers E-po-i ko-i çevirir, Hava u-i ro-i vb. Johann Rouchlin olarak, Rönesans Alman bilim adamı lider olarak sonuca varırken önyargı ve fanatizm ücretsiz çalıştı: Doğru telaffuz sadece varsayımlara dayalı inşa edildiği o Yunanlılar dudakları ve üzerinde kaldı ki olduğunu. İngiliz Bishop Stephen Vintoniensis Erasmus öğretecek aforoz ile tehdit apigorefse ne olursa olsun. Erasmus Fransız Helenist Nt'Arto apekiryxan, ya da İtalyan ansiklopedi TREKANI, veya Fransızca ve Macar Akademisi, ve diğer Hellenists, hatta Ruslar, ancak 19. yüzyılda. Τό 1892 Mueller Hollandalı Konuşma olarak, Erasmus vurgu saçma ne kadar diyor. telaffuz Erasmus biz Holland philhellenic koleksiyonunda kurulan gerçeğini değiştirmek için.
Jacques Lakarrier diyor: Ben bu alanda biliyorum, kolejler ve üniversiteler Erasmus denilen bu saçma aksanı öğretmek için ısrar, kim kötü muamelede, çirkinleştireceği, keser ve antik Yunan Onun tatlı flüt sesleri olarak akıntılar.
SONUÇ : alfabe Yunan ve kim bu ülkede yaşamak, hep yeryüzünde adam olarak ortaya Esmen Yunanlılar daha sonra. Ve biz Yunan ilahi dili savunmak gerekir, As well as home.
Tüm Avrupa'nın kültürel yapı Yunan dünyasının haklı çocuğu. S daimi Yunan gezginler Pelasgoi, Aeolians'ın, Achaean'ların, Minos uygarlığı, Minyes, Onlar her denizyolunda kullanan kıta geçti. kanıt ve gerçeği görmek istemeyenler Ama o, Bunlar siyasi ve ekonomik değerlendirmeler sunan Hint-Avrupa teorileri inat. Bu çaba ya da Yunan tarihinin devamsızlığı, Bu rastgele değil. Ne yazık ki bu veya süreksizlik şu anda Yunanistan'ın komşu devletlerin ürünleri faaliyet (bütün devletler, Üsküp). teorilerine BU Fenikeliler benimser kim İlk Yunan, vb Indoeuropeans, Bu yeryüzünde Yunan dedesi azaltır. Bu teorilerin sıcak taraftarları, onlar onaylamak ve çeşitli seçkin Yunan bilim adamları nerede, Onlar kuzeyliler ve doğu komşularımız. Bu teoriler onları subhuman neden olmuştur (Skopjans patchwork) Makedonlarla kabul edilir, subhuman diğerleri (Arnavutlar) İllyrialıların kabul edilir, ve diğer subhuman (Bulgarlar) Bunlar Trakyalılar'dan kabul edilir. kelime ve doğu subhumans önceki aynı halkla ilişkiler ortaya çıkarsa, bunu yapmak için dışlanan ve Truva atları torunları değil. Tabii ki bu uzun sürmez, yıllar sonra "Türkiye'nin 'protourkous konuşmak, ya da onun utanmazlık Hitit atalarını dikkate noktaya ulaşmıştır, böylece sağ Küçük Asya topraklarına geçmişlerini garanti. Bu nedenle Hint-Avrupalıların ve Fenikelilerin bu teorilerin, Helenizm ve ülke için tehlikeli hale. savaşta yer nerede son alır 2 Yüzyıllar, Fiziksel savaşları için bakılmaksızın, kültürel bir

Master-lista.blogspot.gr

KARYANI Paggaiou BELEDİYESİ VE BÖLGE: Uzun bir geçmişi DAN birkaç fragmanları

sondan bir önceki yerleşik, Sembol koşulları batı yamaçları, yakın Paggaio ve nehir ağzı Struma, Karyani ya Karyani, yaygın Modern Yunan dili bilindiği gibi, Bir köy Rumların yaşadığı bir, tarihin başlangıcı yüzyıllar öncesine kayıp olduğunu.

Köyün alanında Paleolitik kurulum net izleri bulundu, (önce 10.000 Örneğin), Piero Fagrita antik mezrasında Akropol dahil, tepe üzerinde bulunan "Cannon", kim üzerine çıkarsa ve Orphani sol, Galipsos orada GidenIere. Okumaya Devam

Amphipolis.gr | Eski Makedon dili

Eski Makedon dili

etrafında Yunan yarımadası ve Küçük Asya'nın en önemli Yunan lehçeleri 500 Örneğin.

Dimitri E.. Evangelides

Yunan dili, yeni bilimsel görüşlerine göre((a)), Yunanistan'da oluşturulan, Proto-Yunan geldikten sonra, Her ne kadar asimile ve yavaş yavaş daha önce kurulmuş halkları kayboldu kim (= Proellines), ama kültürel ve kültürel etkiledi. Proellines kendi dillerini konuşan ve bu nedenle açıkça Yunan dilinin şekillenmesini etkilemiş. Bu işlemin sonucu((b)) İlk tek proto-Yunan çürüme arasında üç lehçeleri içine oldu 2200/2100 Örneğin. ve 1900 Örneğin. Yani. Geçerli Epirus ve N kısmını dahil nispeten dar bantta Proto-Rum nihai montaj. (D). Illyridos, Batı Makedonya ve B. (A). Tesalya parçası (bkz:. tüzük), Bu cinsiyet hareketinin başlangıcına kadar, özellikle güney bölgelerde.((c))

Protoell

İlk proto-Yunan eşitlik tesisleri

onlar lehçeleri:

1. sonraki bir çok arkaik formu İyonik-Attika lehçe ile ilgili

2. Sözde biri de arkaik formu Batı / kuzeybatısında / kıta lehçe ile ilgili (Bu daha sonra ortaya çıktı Dorian Laconia, Girit vb, Elis lehçesi, , Aitoliki, , Neo-Achaean, ve Epir üç büyük ırk gruplarının lehçeleri - Thesprotians, Molossos, Chaonia) ve

3. adlandırılan merkezi Ağız, bu daha sonra parçalanabilen rüzgar (Proto-Rüzgar olarak adlandırılır) ve pastoral (sonraki Arkadi Kıbrıs).

etrafında resim söz tamamlama 1600 Örneğin. Teselya TO göç bir aiolofonon Achaean kısım (= Achaia Fthiotis) BA Mora Yarımadası. Orada, onların ağız yenilikleri gösteren ve Arkadyalı etkilenir (Daha sonra Arkadi Kıbrıs) merkezi Mora lehçesi (burada etrafında 1900 Örneğin. Onlar göç ve Arkadofonoi yerleşmiş olan, Bugünün Batı Makedonya bölgesinden gelen). Yani nihayet bilinen ulaştı, işaretler ile doğrusal B, Miken krallıkların lehçesi, bu, daha önce Akhalar olarak bildirilmiştir (Yukarıda bahsedilen neo-Akhalar ile karıştırılmamalıdır, Dor lehçesi), Bugün genel olarak hakim olurken aramak için Miken. Miken dünyanın çöküşüyle, Miken lehçesi yavaş yavaş kalıcı etrafında kaybolmaya kullanılacak olmaktan 1150 Örneğin. Bitiş, Rüzgar ve Batı elemanlarının kesişme Ağız, karşılaştı Teselya ve Boeotian lehçe.

Yani Yunan dilinin yukarıdaki lehçeleri ile ilgili olarak eski Makedon konuşmanın dil ilişkisi neydi;

Bu soruya cevap bakmak önce, Makedonca üzerinde araştırmalar ve çalışmalar son otuz yılda mükemmel bir ilerleme gösterdi hatırlamak gerekir, böylece artık dilsel hammadde başvurabilirsiniz, hangi biz belirli bilimsel sonuçlara ulaşabilir.

Bilimsel ancak tartışmalar kısa bir çalışmaya Leipzig, Almanya yayınlanması ile birlikte 19. yüzyılın başlarında neredeyse başladı F. G.. Stourts başlıklı"ücretsiz Makedonca lehçesi üzerine»((d)), düzenlenmek suretiyle Yunan dilinde bir lehçesi olarak Makedonca pozisyonuna ilişkin görüş ve araştırmaları sunmayı amaçladık ve ağırlıklı 1825 proje (C). EY. Myller «ikamet hakkında, kökeni ve Makedon halkının en eski tarihi»((e)). Ne yazık ki bilimsel yakında tartışma siyasetine döndü ve Yunan karakter ya da değil, bu dil için çatışmalar sonsuz bir dizi haline geldi.((f))

Görüldüğü gibi: «…birkaç on yıl boyunca Yunan lehçelerde dahil veya non-Makedonca ilgili yoğun tartışmalar olmuştur. Sorun malzemenin yetersizliği kısmen oldu, Erken yazıtlar ağırlıklı, ancak exoepistimonikous ajanlar, Başından tartışma, 19. ve 20. yüzyılda güney Balkanlarda siyasi ve tarihsel gelişmeler yakından bağımlı olduğu için – Hatta bu güne kadar – alan yaşadığı halkların ve toprak iddiaları…».((g))

Bu nedenle biz diğer Yunan lehçeleri ile eski Makedon lehçesinin ilişki hakkında yukarıda yöneltilen soruyu cevaplamak için çalışırken, Biz geçmişte açıklamak gerekir, ama nispeten yakın zamana kadar, Bu eksikliği için basit ve net bir cevap ya da dilsel malzemenin bile kıtlığı zordu, Olguların ve görüşlerin çeşitli izin. Bunlar dört gruba bunları sınıflandırabiliriz, destek konumuna bağlı olarak:

1. erken pozisyon Makedonca karışık dil olduğu görüşünü kabul, Illyrian göreli (sözkonusu G pozisyonu. EY. Müller, sonra ve Slavlar ağırlıklı bilim adamları, G olarak. Kazaroff, M. Rostovtzeff, M. Okullar, H. Bariç vb) veya Trakyalı (Bulgar D bugün bile desteklenen. Tzanoff).

2. başka bir pozisyon, önde gelen bilim adamları tarafından desteklenen, Makedon olarak kabul Bağımsız Hint-Avrupa dil, Yunanca benzer (V. yazı, Ben. Rus, G. Mihailov, P. Chantraine, Ben. çekingen, C. D. dolar, E. Schwyzer, Vlad. georgiev, W. W. Tarn ve kariyerinin başında tanınmış Fransız dilbilimci Olivier Masson).

3. Fakat çoğunluk, bilim adamları ve özellikle dilbilimciler savunduğu ve desteklediği Makedon başka bir Yunan lehçesi oldu (F. tarafından açıklanan görünüm. G.. Stourts yukarıda belirtilen, ve Yunan Dilbilim C. "patrik". manos (1848-1941), Selanik Aristotle Üniversitesi Dilbilim Profesörü merhum. Nick. Andrioti, ve N. Kalleris, A. Fuck, Otto Hoffmann, F. Solmsen, V. Lesny, F. Geyer, N. G. L. Hammond, A. Toynbee, CH. olgun yıllarda Edson ve Olivier Masson).

4. Bitiş, Biz daha önce küçük bir kısmı bilim adamlarının varlığını belirtmek zorundadır, kim ihtiyatlı bir tutum yerine, Bazı belirsizlikler ve dilsel malzemenin yetersizliği varlığını gerekçe mevcut kez, böylece bilinçli bir pozisyon formüle etmek imkansız bulmak [başlıca, Fransız dilbilimci Antoine Meillet (1866-1936) ve Italoevraios tarihçi Arnaldo Momigliano(1908-1987)] (,).

Ama bile antik kaynaklar vardı, Makedon dili konusunda yalnızca son derece seyrek değil, daha ziyade karışıklık şiddetlenir. uygun bir şekilde ve açıkça bu durumu açıklandığı gibi:

“…Makedonların çok dilde oldukça nadir anılan antik yazarlar. Özetliyor (bkz:. Geçen Panayiotou 1992-Kapetanopoulos 1995) aşağıdaki gibi grup ilgili kanıtlar olabilir:

(a). Makedon lehçesinin karakteri için: Tito Livio Makedonlar sırasında, Aitolous ve Akarnanes aynı lehçesini – Benzer bir bulgu lehçesi Ipeirots ve Makedonlar için Strabo yapar. Hepimizin bildiği gibi, Tüm eşitlik yukarıdaki deyimler kuzeybatı diyalektik grupta yer almaktadır. referansları artık diyalektik yazıtlar tarafından ve afinite Dorlar ve Makedonlar için kaynakların dolaylı kanıtlar ile birlikte sırayla teyit edilir: Herodot tarafından (1.56) Dorlar ve Makedon tanımlar – kendisi (5.20, 5.22, 8.137, 8.138), Thucydides olarak (2.99.3) ve diğer sonraki kaynaklar Argos ve Herkül ile Timenidon kraliyet evini bağlayan tanıdık efsane, bilgi dolaylı örneğin arkeolojik bulgularla teyit. Tiberius'a tarafından yayınlanan yakı (1989) […] kontrast, Hesiodos ve Ellanikou soy mitler Aeolian ile Makedonlar bağlamak, ancak bugüne kadar hiçbir önemli unsurlar bu geleneği takviye.

(b). Makedon lehçesinin kademeli marjinalleşmesinin: Zaten M ordusunda. Alexander, farklı kökenlerden interaktif bir dizi, Makedonlar ortak ifade – lehçe sadece Makedonlar arasında veya yoğun duygu anlarında kullanılan. Genç H kronolojik tanıklık lehçesi M.Ö. 1. yüzyılda ortasıdır. ve bu dönemde Ptolemaios mahkeme öncesi bile çekilmek anlamına gelir. yazıtlar tarafından onaylandıktan kaynakların tanıklık.

(c). Makedon lehçesi ve ortak İçin: Makedon fetih yoluyla H ortak yayılması ve galip, durmadan, Hellenistik krallıklar sayesinde. Yani Makedonyalılar ile çok yakından bazı Atticists bilinci içinde, daha sonra bağlı, vadeli makedonizein bazıları anlam kazanır bu ölçüde "ortak konuşmak’ (Örneğin. Atinalı, "Deipnosophistai» 3.121f-122a) – Bu nedenle aynı zamanda ironik yorum neden. Buna kanıt olarak da makedonizein önemi Atticists pasajlar karşı karşıya getirebilir, burada "Makedon" olarak ve birbirlerinden "yapışkan" "cahil" veya "genç" seçeneğini kullanarak bir türü olarak elle karakterize aynı tip…”.((I))

Biz zaten belirttiği son otuz yıl içinde, durum Selanik bölgesinden Bilimler yayınlar Berlin epigrafik malzemenin Akademisi radikal sayesinde değişti (1972) ve kuzey Makedonya (1999), ve Yunan-Roma Antik Merkezi (K.E.R.A.) Üst Makedonya'dan (1985) ve Veria bölgesi (1998). Üstelik KERA Veria bölgelerinden önemli isimlerinden üç koleksiyonları yayınladı, Edessa ve gurbetçi Makedonların.

O açıklar ve Profesör AUTH. John M. mokasen Mükemmel bir makalesinde "başlıklıEski Makedon dili Pella Yeni verileri •»((j)):

«Uzun bir süre Makedon konuşan halkın dili tartışılmış ve farklı yaklaşımlar oldu. Bazı araştırmacılar tarafından bile, Borza Amerikalı profesör ve öğrencileri, Büyük Touba Vergina bulunan tüm Grekçe kitabe kralların akrabalarına ait o kabul edildi, kral mezarları olduğu için. Onların dili kendileri alimlerin sonra Yunan kraliyet ailesi ve üst sınıf sadece Helenleşmiş olduğunu iddia doğal olduğunu söylüyorlar. Ama bu durumda; Biz sıradan insanlara ait Yunan metinleri ve Büyük İskender'in zamanında ve ortak Yunan önce tarihli Açıkçası bu argüman kaybedilir olurdu, 4. yüzyılın ortalarında önce söylemek. Örneğin.

D009-1Erken mezarlık Agora Pella bize en önemli bulguları verdi. 5. yüzyılın sonundan beri. Örneğin. mezar taşı Xanthos geliyor. yoksul çocuk hakkında. küçük sütun yapmak için mermer bir parça yeniden edildi. sütun üzerinde yazıt yazıyor: XANTHOS / Demetrios / Y VE AMA / KOD SON. Burada özellikle ilgi Anne Amades arasında. Bu ad kök am gelmek gibi görünüyor- Onlar Homerik AMA-oh fiil (kemer. = biçmek) ve Makedon eki -dika, geniş s adını hatırlayamıyorum. Bir yerde gelmeden Makedonca normal oluşumunu gözlemlemek. Hatta bizim Vergina elde edilen son bulgular Eurydice ve Eurydice olarak Philip'in annesi üç kez adını verdi. Yani, Birkaç yıl örnekleri önce kıt iken bugün arkeologların keşifleri ile günlük büyüyor. Ben Pella mezarlıktan size iki buluntuların hatırlatmak, Son zamanlarda topraktan koparıp. Bu altın ölü kimliği ile yaprakları. Bir levha kaydedildi Igisiska adı, yerine Igisiski arasında, fiil kurşun. Ben de ölü küçük bir kız olduğunu belirtmek, bu nedenle -iski = Igisiski. başka misafirperverliği adını kaydedildi. Pazar alanının mezarlıktan başka bulgu yazılı bir kurşun plaka aittir, bir katadesmo(k), Eskilerin dediği gibi. Son yıllarda Makedonya'da yapılan arkeolojik araştırmaların önemli bir varlıktır. bu metin, bence, kararlı Makedon lehçesinde anlaşılmasında yardımcı olabilir. şu anda olduğu gibi, benzersiz etkileşimli metin Makedonca. önemi daha da artmaktadır nispeten geniş bir metin olduğu için. Bu metin yayına hazır, sadece görünür, Ben çok uzman dilbilimciler tarafından ele eminim.

Plaka mütevazı bir kişinin bir mezar ortaya çıkarılmıştır. Metin hazırlanmasında Attic ile ilişkileri sunar. Ama Attik-İon grubundan takip farklıdır:

1. A ve burada ikincil var, bkz:. Örneğin. Thetis, Bunun yerine Thetimi, Lanet yerine gimai, diğer anti bir, ıssız bir yerde terk, oldukça kötü kötü.

2. a ve b'nin Perspektif kurallarına göre kısaltma, bir değil, h, Örneğin. Tüm Allan Pasang bunun yerine diğer geçiş, dul yerine dullar vb.

3. Genel ve diğer özellikler bize KB Dor Yunan ders lehçelerin grubundaki metin dilini rütbe yardımcı olur. Makedon ve böylece Alexander askerlere Macedonists konuştuğu zaman ne demek…».

Ne yazık ki, böylece zor çekilen eski teoriler modası geçmiş "bilgelik" hala yüklü dergi kalır, Üniversite ders kitapları ve projeler, uygun bir şekilde söylediği gibi Profesör Milt. Hatzopoulos, örnek olarak gösteren (söyleyebilirim önlemek için), Profesör P metni. Krosslant (R. A. Crossland), üçüncü hacmi - Bölüm 1, Makedonca Cambridge Üniversitesi'nden ünlü ve çok güvenilir aksi takdirde "Eskiçağ Tarihi"(l) ve kitapçık Amerikanoroumanou Profesör Eugene Borza(m).

Ayrıca tipik bir örnek ve dialektologikoi haritalar yabancı dolaşan (ama ne yazık ki Yunanca) edebiyat ve Yunan alan küçük bir kesimi Yunan lehçeleri kısıtlamak (güney anakara Yunanistan, adalar ve Küçük Asya'nın sahil), ve Makedonya alanı göstermek, ve Epir, olmayan Yunan lehçeleri konuşanlar tarafından iskan!

1 AEG-map2 bir kopyası

Robert Morkot, Ed. 1996. Antik Yunan Penguin Tarihi Atlası.

“Penguin Books”, p. 23.

http://www.trentu.ca/faculty/rfitzsimons/AHCL2200Y/LE 04-01.htm

2 greek_dialects bir kopyası

http://titus.fkidg1.uni-frankfurt.de/didact/karten/griech/grdialm.htm

3 CAH Cilt III part1 J bir kopyası. B. Hainsworth

(Cambridge Ancient History Vol. III bölüm 1)

Ama neden Makedon lehçesinin durumu hakkında bu şüpheler ve tartışmalar vardı;

Dr. M. şöyle açıklıyor. Hatzopoulos(n):

«…Bunun bir nedeni - belki de en önemli - yeni verilerin asimilasyon ve modası geçmiş teoriler üzerinde ısrarı böyle direnç kadar bile son yıllarda, yoludur, 19. yüzyıl, aksi takdirde tamamen Yunan görünüyordu - - Makedonca lehçesi ve Makedon kelime ve isimler sporadik görünüşüne odaklandı Yunan olmayan karakterine bilimsel tartışmaların yüksek sesle anlaşmalar kapalı [sesli durak] ((b), (d), (c)) yerine gelen ilk AGİK, aichon anlaşmalar kapalı [Başlangıçta "soluklu" sessiz durur] (F, (I), x,), diğer Yunan ağızlarda beklenen, Örneğin Valakros ve Verena oldukça kel ve Ferenika…».

ve devam ediyor:

«[…] Geçen yüzyılın ortalarında 80s beri Makedonya ve KERA "Makedonya" Program faaliyetlerine arkeolojik araştırmalar ivme lider dilbilimciler tarafından kendilerine çok sayıda bilimsel makale sunumu ve aralarında sonuçlandı (Claude Brixhe, Anna Panayiotou, EY. Masson, L. Dubois, Miltiades B.. Hatzopoulos) Onlar toplandı yeni verileri kullanılmıştır, Gordion düğümü ötesine gitmek için izin, Kim, 19. yüzyıl, antik Makedon dilini çevresindeki tüm tartışmaları ele gelen, Yani. üzerinde Yunan olup olmadığını. Yani artık bariyer onlar konuştu dilin tanımlanmasına engelledi söylemek abartı olmaz, Philip ve Büyük İskender'in elendi: Antik Makedonca gerçek ve hakiki Yunan lehçesi oldu. Bu konuda, aktif olarak bu konuda yapan tüm dilbilimci ve akademisyenlerin şimdi aynı görünümü vardı. Ama onlar her şeyi kabul etmiyorsanız o aynı derecede doğrudur.

İki soru hala ciddi anlaşmazlıkların yükseltmek:

(a)) Nasıl notlar b Makedon kelime ve isimlerle sporadik varlığını açıklamak, (d), Cı yerine ilgili ses birimleri f, (I), x diğer Yunan lehçeleri;

(b)) Makedon, Yunan içindeki diyalektik konumu nedir;

İlk soru, son yıllarda birkaç kez incelendi, ama Claude Brixhe ve Anna Panayotou tarafından farklı sonuçlara bir tarafta ve O paketi ile. Masson, L. diğer yandan Dubois ve kendimi.

Makedon, Yunan içindeki diyalektik ilişkiler konusunda, yukarıda bahsedilen bilim adamları, N. G. L. Hammond ve E. Voutiras da önemli bir katkı yaptı. Sürece, ancak, ele, yavaş yavaş yukarıdaki iki soru yakından bağlantılıdır ya da daha doğrusu olduğunu ikna oldu, Makedon lehçesinin şive yakınlıkları o araştırma senfonik sisteminin bu soru özgüllük tatmin edici açıklamalar sağlayabilir (onun consonantal sisteminin bu tartışmalı titizlik). […]

Yani Makedonca senfonik sistemi için arama yakından bağlı olduğu bu konuşma Ağız yakınlıkları sorusuna yol açtı. normal olduğunu, Makedonca Rum ya da olmayan Yunan karakteri temel anlaşmazlık, ikincil bir konuma kenara Yunan lehçeleri içindeki montaj soruyu. Ancak tamamen ihmal değil. Zaten, ° F. G. düşmek, Herodotos'un desteklenen, Dor lehçesi olarak Makedon tespit, Otto Abel kesin ve kuzey Dor lehçeleri arasına yerleştirilen iken. Strabon ve Plutarch Makedonyalılar anakara lehçesi farklı değildi ısrar etmek gerekli argümanlar sağlamıştır varsayalım.

Otto Hoffmann temel eser kararlı tartışmaya Rüzgar boyut tanıttı neydi, günümüzde yaygın olarak kabul (Daskalakis, Toynbee, Goukowsky). Dor-kuzey-batı boyut için konum J prestijine güçlü bir restorasyon sayesinde yapılan. N. G. ardından Kalleris. Mpampiniotis, daha keskin manzaralı Olivier Masson ve diğer bilim adamları (A. Tsopanakis, A. Ben. Thavoris, M. B. Sakellariou ve Cı. köprü). Son olarak K. G. L. Hammond en net terimler aldı, İki Makedon lehçelerin paralel varlığını savunarak: Bir Üst Makedonya yakından Teselya Lower Makedonya soy Kuzey Batı lehçeleri ve birbirleri ile ilişkili. Ama yeni bir unsur, Makedonya'dan kapsamlı Türkçesi ağız metnin yayın, yeni bir durum yarattı. Bu metin cataplasm keşfinden geldi (bkz:. NB. k) MÖ 4. yy'ın ilk yarısından itibaren. hangi Pella bir mezarda keşfedildi ... "(o).

Αντίγραφο από Pella kurşunlu tablet katadesmos 4 Yüzyıl

Pella lanet tablet (Pella Arkeoloji Müzesi)

Pellatab

boyutlar: 30 cm x 6 santimetre
metin

[Thetis]Ve Dionysofontos sonu ve Gamon Kayıt ve Allan Tan Pasang Rd-

[naik]bilimler ve dul ve bakire, gerçekten Thetimas, Ve parkattithemai Makronas ve
[başına] daimosi • Crick ve ben hayır dielexaimi ve anagnoiin palein anoroxasa,
[miğfer] lanet Dionysofonta, erst onlar olmayan gar Lavos Allan kadın ama AWU • değildi,
[AWU d]E synkatagirasai Dionysofonti ve midemian Allan. Iketis YMO(n) tefsir-
[am • Phil;]yakındı ise, profiller iblisler[,](j), dapina gar
IME arkadaşlar her şey ve Diğer • geçersiz
[kimlik]Böyle olmayan ginitai olarak bir mağaza Emin[Y]yanlış ve kötü Thetis apolitai.
[—-]AL[—-]YNM..ESPLIN emos, AWU değildir [(e)]Y[(d)]aimona ve mübarek genestai
[—–] ΤΟ[.].[—-].[..]..E.E.EO[ ]A.[.]E..MEGE[—]

1. [Thetis için]bize ve Dionysofonta töreni ve düğün lanetini yazmak, ve için (evlilik) Diğer tüm Rd-

2. [naik]s, dul ve bakire (bu), ama özellikle Thetis ve atama (Bu lanet) Makrona ve

3. [,] iblisler. Ve sadece ele geçirmişler ve ambalajından çıkarın ve yeniden okumasını (bu kelimeler)

4. [o zaman] (sadece can) önce değil Dionysofon ve evlenmek. Ve başka bir kadınla evlenmek olmayabilir, sadece beni

5. ve ben Dionysofonta ve diğer eski uzayabilir. Sizin Iketides duyuyorum:

6. merhamet göstermek [Öpücük;], favori iblisler, alçakgönüllülükle (Sana yalvarıyorum) Ben bütün favori sol

7. Ama lütfen tutmak (Bu yazılı) benim için değil bu olaylar çok kötü Thetis kaybetti

8. ve bana mutluluk ve Hazretlerine vermek.

Biz birçok "sempatizanlar" dilsel araştırma için bu keşif çok büyük önemi azaltmak için hızlı dikkat etmelisiniz, Basit bir şüphecilik olmayan durumlarda değişen argümanlar ile. profesör balık spermi. Hatzopoulos Bu konuda apostomotikos olduğunu:

"... Bence varlığı (dil) türleri, dielexaimi, IME, anoroxasa, dapina, hangi Makedonca bekleniyor, ancak Kuzey-Batı lehçeleri tamamen yabancı, Onay metninin yazarının yerel kaynaklı belirleyici ve metin muhtemelen Pella yaşamış bir Epirli ikamet eseriydi olası davayı reddetmek için bize izin verir ... '.(p)
tartışmalı göre

Biz yüksek sesle anlaşmalar kapalı Makedonca varlığının azılı soruya dönmek [sesli durak] ((b), (d), (c)) yerine gelen ilk AGİK, aichon anlaşmalar kapalı [Başlangıçta "soluklu" sessiz durur] (F, (I), x), diğer Yunan ağızlarda mevcut.

Bu sayımızda, Yukarıda da belirtildiği gibi, fenomenin kökeni hakkında iki görüş vardır. İlk görünüm Prof. öncelikle desteklenmektedir Anna Panayiotou:

"... Bazı antik (Plutarch tarafından ve daha sonra) ve Bizans kaynakları Makedonlar B yerine F. «lekeli» olduğunu göstermektedir (ve D bir kez yerine I.) anthroponymia içinde, adanmışlık sıfatları içinde, Makedon takvim ve Makedon "dil" ay – gramerciler ve sözcük bilimciler anthroponymio Öpücük iddia ([phvla]) Örneğin. Makedon Villa tekabül [bvla] (ya da klasik dönem sonundan itibaren [vvla] Bazı araştırmacılara göre, κυρίως Babiniotis 1992). Fark kesinlikle gereklidir gibi çoğu dilbilimciler ve bilim adamları tarafından kabul edildi Ayti, Tüm Yunan lehçelerinde Makedon değil ayrılmış – dahil olmak üzere Miken Yunan -, o Makedonca sesbilimsel sisteminde farklı gelişim anlaşmalar ima çünkü: Yani, Bu teoriye göre, Hint-Avrupa dolgun AGİK * bh, *dh, *gh aicha AGİK içinde Yunanca Tuzak var [kh inci ph] (F grafik, (I), X sırasıyla) ses düzeyini kaybeden, Makedon tuzak sırası iken [b d g] (B çizelgeleri, (D), Cı, sırasıyla), yani onların pürüz kaybetmiş. Diğer âlimlere göre, Fark Yunan içindeki gelişmeleri yansıtan (apokleistopoiisi), oldukça zor pozisyon lehçesi metinlerinden yeni verilerle bağdaştırmak (bkz:. geçen Brixhe & Panayotou 1994, 211 ve 216-218, Panagiotou 1997, 202). Belki de bu özellik dildir isimler alanda yaşayan ve bir seks Makedonyalılar tarafından dil asimile olmaya devam varsaymak daha ekonomiktir, açıktır ki 5. yüzyılda M.Ö. gibi erken. Bu dilin sadece izleri fazlasıyla muhafazakar bir alana sınırlı olmuştu, terminoloji. Zaten M.Ö. 4. yüzyılda, yazma Makedonya'da yayılmaya başlıyor ne zaman, Makedonların dilsel anlamda bu isimler vardı, ayrım yapmadan görünüşte, Makedon dilsel malzeme ve geleneğinin bir parçası…». (q)

Profesör A. diyor seks. Panagiotou vardır Frigler, Bu şekilde, bir etkisini kabul Frig kaplama (adstratum) Makedonca oluşumu, Açıkçası meslektaşım pozisyonlara göre etkilenir, Fransız dilbilimci Claude Brixhe, Nancy Üniversitesi'nden Profesör, önemli araştırma ve çalışmalar yürütmüştür hangi (ölü yüzyıllar) Frig dili.

profesör balık spermi. Hatzopoulos değil, ancak, bu varsayımı kabul ve rezonans varlığı ünsüzler b kapalı savunuyor, (c), Makedonca d nedeniyle komşu ağızların etkisiyle Perraivos ve Teselya. Bu güçlü bir argüman ve ikna destekler:

Biz sonorous ile dikkate türleri coğrafi dağılımını alırsak ... "Teselya göre kapalı, biz onlar bölgenin kuzey kesiminde yoğunlaştığı gözlemlemek, başta Pelasgiotis ve Perraivos içinde, ikinci büyük konsantrasyonu ile. Fakat Makedonya'da bu adamlar dengesiz dağıtılır. fenomen orijinal canlılık tanıklık sunan - - Onlar önemli sayı ve çeşitliliği bulunan üç ilde ya da bölgede: Vergina, Veria ve Pieria. Ama bütün bunlar Makedonya uzak güney-doğu kesiminde yer almaktadır, Perraivos ile doğrudan temas halinde. Bu sadece bizim coğrafi dağılımı sorununun çözüm sağlar düşünüyorum. Bu yüzden Yunan lehçesi bir fonetik kendine özgülüğü ile ilgileniyor, Olympus her iki tarafına da diller nedeniyle bir alt-tabaka ya da kaplama şüphesiz, belki, ancak zorunlu, Frig.

herhangi bir şüphe olgusunun Yunan asıllı ilişkin kalırsa, iki kişinin isimlerini eriyecektir: Kevalinos ve Vettalos.

Genellikle ilk Hint-Avrupa kök * ghebh geliyor kabul edilmektedir(e)l. "Frig" duruma göre eğer, "AGİK" nin sonority kaybı üfledi ve anomoiosi önce yer almadı, Makedonya Yunan lehçesi oluşturmalıdır tip Gevalinos yerine Kevalinos olmalıdır, hangi onların anomoiosis sonra "AGİK" nin sonority erken kaybı sonucu. Claude Brixhe ve Anna Panayotou, sorunu tamamen farkında, kabul kaçmasına (olay bağlı olduğu) "Modası geçmiş dialektismo" ("Sahte dialectisme").

Diğer, adı Vettalos, Açıkçası Makedon ulusal Thettalos türüdür, Bir kişi adı olarak kullanılan, mavi yüzgeçli orkinos olası transferi ile. Biz de biliyoruz ki Atticus Thettalos ve Boeoticos Fettalos arasındaki karşıtlık, Bu ilk gerektirir * gwhe-.

Bir yandan Frig ilgili göz önüne alındığında, Yunan aksine, , Hint-Avrupa dudak-damak(*)(labiovelars, Yani. ünsüzleri * kw, *gw, *gWs. NB. BAB) Onlar herhangi bir iz tutmak notları onların damak kaybetti, Makedonya Yunan lehçesi alması gerektiğini tipi, "Frig" duruma göre, bir ilk * maktadırlar göstermelidir, (Yani. Gettalos. NB. BAB), açıkça bu durumda değil.

Diğer, Vettalos yazın, Makedonlar güçlü bir başlangıç ​​ünsüz ile telaffuz adam, Kıta Rüzgar lehçelerinin bir tür yorumlanabilir, burada, Bildiğimiz gibi, a / i / veya / e, ardından 'AGİK' dudak-damak / sadece dolgun dudak oldu. Aeolian tip Fettalos, Vettalos arkasında, Bize bir terminus post quem verir (Latin. "Sınır sonra ', Yani. bir olay olabilir en erken zaman. NB. BAB) çınlayan Paktı dönüşüm fenomeni (dile getiren fenomen). biz dikkate Miken işaretlerin yazım alırsak bunun nedeni, hangi hala semboller dudak damak ayrı bir dizi tutar, gerekli (= zorunlu) bir post-Miken dönemde yukarıdaki olayın tarihlenmektedir, iyi dudak-damak çıkarıldıktan sonra, hangi ikinci binyıl sonu anlamına gelir. eski ve muhtemelen Yunan dünyasında. Açıkça, formül Vettalos halinde, Ad hoc (Latin. bunun üzerine, Yani. inşa. NB. BAB) "Eskime dialektismou" varsayımı ("Sahte dialectisme") kabul edilemez, nedeniyle o Attica'nın 'ortak' Thettalos türüne göre yerine Birisi varsayımsal Makedon vatansever zaman ulusal adlı Thessalians için dilin böyle bir forma başvurmak için cazip olacağını geç sezon zaman. bir tür Vettalos yeniden işlenmesi, sözde daha "Makedon" sesleri (Daha fazla "Makedon-sondaj"), bilimsel düzeyde bilgiye verdiği döner 19. yüzyılda elde etmişti…». (r)

____________________________________________________

(*) Orijinal Proto-Hint-Avrupa fthongologiko sistemi (TIA) Dil Hailey ayırt karmaşık ünsüzleri sistemi dahil (labials), diş (diş), galeri (velars), Dudak-damak (dudak-velars) vb. TIA paktların önemli kategori kapalı çağrıldı (durur), bu da Aicha ayrılır olan (unvoiced / sessiz durur), dolgun (sesli durak) ve dolgun AGİK (sesli aspirat / aspire durakları). Bu yüzden aşağıdaki sınıflandırma var:

ΠΙΕ ΑΗΧΑ ΗΧΗΡΑ ΗΧΗΡΑ ΔΑΣΕΑ

Χειλικά p b bh

Diş t d dh

Υπερωϊκά k g gh

Χειλο-υπερωϊκά kw gw GWh

Profesör şöyle açıklıyor (C). Bambiniotis, Proto-Yunanca (IP) dil, dudaklar verdi rağmen ilgili Fr. sesleri, (b), F, onların sesleri Diş t, (d), (I), Mr kendi damak notları,(c),x. Biz IP dolgun AGİK TIA aicha AGİK haline geldiğini gözlemlemek. dudak-damak yavaş yavaş kayboldu ve ilgili şelatlama gelişti sesler, dişçilik veya palatal, takip sesli harf bağlı. Örneğin, rezonans tüylü fonem gWs takipçisi eğer F dönüştürülmüş veya, i izleyin e ya da i ve x inci takip eğer. (s)

SONUÇLAR

Makedon kendi özelliklerine ve deyimler ile Batı / Kuzeybatı / Continental antik lehçeleri farklı olarak lehçesi aitti ve Makedon Krallığı sakinlerinin çoğunluğunun yöresel oldu. Ancak daha düşük Makedonya özellikle Magnesia komşu bazı alanlarda, sakinleri arkaik bir lehçesi rüzgar konuştu, Proto-Aeolians orijinal ekipman Tortu, komşu kabileler aiolofona gelen ve yeni etkiler, n, Perevians, Ainians, ve Thessalians, onların karışık lehçe aiolodoriki ile. MÖ 6. yüzyılın sonuna kadar. hakkında, Bu argo olarak kullanılmak üzere durdurdu ve yer isimleri sadece hayatta, ay ve kişiler. Bu iki diyalektik formların varlığı antik yazarlar farklı kavramların oluşumu ve Dorlar bazen Makedonları gösteren çelişkili görüşlerin ifadeler sonuçlandı (Örneğin. Herodot) ve bazen de aiolofonous şekilde (Örneğin. Hesiodos, Hellanicus).

Bu fenomenin doğru ve son derece inandırıcı tarihsel açıklama Profesör Milt tarafından formüle edilmiştir. Hatzopoulos:

"... Üç kardeş ise Temenid, Herodot'a göre Makedonya Krallığı'nın efsanevi kurucuları, Antik çağlardan beri Peloponnez Argos gelmediğini şüphesi yoktu, ama Argos Orestikon Üst Makedonya'dan, ve bu nedenle Argeadians adı değil sadece kraliyet hanedanı verildi, ama klan boyunca Aşağı Makedonya fethinin macera üç kardeşler izledi. Orestes Molossiki grubuna ait olduğunu bilerek, Kolayca nasıl anlaşılır, Yeni Krallık önemli ve çok prestijli elit, Kendi empoze (Kuzey-batı, NB. BAB) lehçe, Antik Aeolian lehçesi ise - varlığı bazı eski yol vermişti, ancak genç yazarlar aiolofonous Makedonların dikkate - bir yerel alt tabakanın durumuna döndürüldüğünü (Bir alt tabaka patois statüsüne küme eski Aiol lehçesi), Bazı özellikleri olan […] Bunlar, minimum kalıntı şeklinde sadece hayatta, genellikle marjinal, Bazı isimler siteleri hariç, kişisel isimleri ve ay adları, gelenek tarafından kurulan edilmişti…».(k)

BAB

NOTLAR
((a)) Bkz:. hakkında: M. Garašanin: C.A.H. Vol. III bölüm 1, σελ. 142 - Cambridge, 1982. J. P. Mallory: Hint-Avrupalılar Search of, σελ. 69 - Londra, 1991. M. Sakellariou: Yunan Ulus Tarihi, Tom. bir pp. 364-365 - Atina, 1972. (A). – F. Chrestides (Ed.): Yunan dilinin "Geçmiş: başından itibaren "Geç antik – Selanik, 2001, ve en son ve katatopistikotato David W. Anthony: At, tekerlek, Dil ve: Nasıl Avrasya bozkırlarının Tunç-Yaş Riders Modern Dünya σσ Şekilli. 368-369- Princeton N. J. 2007
((b)) Bkz:. Farklı dil yüzeylerde etkisi (taban) ve kaplamalar (adstratum) James M klasik çalışmalarında dillerin oluşumu ve gelişimi. Anderson: Dil Değişim σσ Yapısal Yönleri. 89-95 - Londra, 1973
((c)) Bkz:. M. Sakellariou: IE. aynı yerde. σελ. pp. 365-366
((d)) F. G. düşmek, Makedon lehçesi liber, Leipzig, 1808
((e)) G. EY. Müller, ikamet hakkında, kökeni ve Makedon halkının erken tarih, Berlin, 1825
((f)) Miltiades Hatzopoulos: Eski Makedon konuşması, Antik Makedonya VI Uluslararası Sempozyumu - son epigrafik keşifler ışığında, Thessaloniki, 1999
((g)) Bkz:. Anna Panayiotou: Makedonca pozisyonu – Dan “Yunan dilinin tarihçesi: erken ve geç antik dan” – ed. A.-F. Christidis, σελ. 319-325. Selanik, 2001 - Yunan Dili Merkezi & Çağdaş Yunan Araştırmaları Enstitüsü [Manolis Triantafyllides'de Vakfı].
(,) Bkz:. Miltiades HATZOPOULOS yukarıda ayrıntıları: Eski Makedon konuşması ό.π.
((I)) Bkz:. (A). Panagiotou: Makedon ibid pozisyonu.
((j)) Bütün Internet yayınlanan sürümüdür: http://abnet.agrino.org/htmls/D/D009.html)
(k) Antik Yunanistan'da yaygın bir yöntem bir amaca ulaşmak için (düşük eğitim düzeyi ve entelektüel insanlar) büyülü eylem ve cümleleri vardı
yakı (= Sihirli bağları). Lanetler veya erotik çağrılarında kurşun plakalar ağırlıklı olarak yazılmıştır (ucuz ve dayanıklı malzeme, onlar kıymetli madenlerin plakaları bulduk rağmen), hangi bir silindir sarılmış ve bir çivi ile ve aracılığıyla deldi (çivileme). Sonra yeraltı ruhlarıyla doğrudan temas mezarlara veya kuyularda yakı attı.
(l) Bkz:. R. A. Crossland: "Makedon Dili" σελίδες 843-847, στο Τhe Cambridge Eskiçağ Tarihi - Cilt. III, Bölüm 1 (2ND Edition 1982, yayımlanmaktadır 1990).
(m) E. N. Borsa: Alexander önce – Erken Makedonya İnşaatları (1999)
(n) Bkz:. Miltiades Hatzopoulos: Eski Makedon konuşması ό.π.
(o) Bkz:. M. Hatzopoulos: konuşma ... age.
(p) Bkz:. M. Hatzopoulos: konuşma ... age.
(q) Bkz:. Anna Panayiotou: Makedonca pozisyonu – “Yunan dilinin tarihçesi: erken ve geç antik dan” aynı yerde.
(r) Bkz:. M. Hatzopoulos: konuşma ... age.
(s) Bkz:. (C). Mpampiniotis: "Kısa Tanıtım Yunan Dili Hint-Avrupa Dilbilim ve Tarih için", pp. 65-66 - Atina 1977
(k) Bkz:. M. Hatzopoulos: konuşma ... age.

İlk dergisi "Yeni Hermes Scholar" üçüncü hacmi / sayısında yayınlanmıştır (Aralık Eylül 2011)